Micheyos 2 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 kabel displayport 1.4 nie łączy się z monitorem msi g241, a kabel hdmi normalnie działa, jak myślicie co może być problemem?zaktualizowałem sterowniki karty graficznej i nic nie pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 a co mają niby sterowniki do tego ? zmień kabel , sprawdź czy w monitorze nie masz na sztywno ustawionego HDMI jak źródła sygnału Cytuj Link to post Share on other sites
Micheyos 2 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 @cyna76Kabel został dzisiaj zakupiony, zmieniłem źródło sygnału na displayport i nadal nie działa. Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Zobacz czy kabel, który masz nie jest przypadkiem kierunkowy. Jeżeli są na wtyczkach strzałki to jest to kable kierunkowy. Dodatkowo musisz dobrze docisnąć kabel w gniazdach, aż kliknie. Miałem podobnie po zmianie monitora na lg kw600 i podłączeniu przez dp. Myślałem, że coś z kablem, a okazało się, że był za słabo dociśnięty w gnieżdzie grafiki. Sprawdź menu monitora wymuś ręcznie obraz przez dp. Edytowane 30 Grudnia 2022 przez Vorgenus Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) 9 minut temu, Micheyos napisał: @cyna76Kabel został dzisiaj zakupiony, zmieniłem źródło sygnału na displayport i nadal nie działa. wypnij to jeszcze raz i wepnij , jak nie pomoże to masz do sprawdzenia DisplayPort na karcie i w monitorze , w BIOS/UEFI też nie działa ? Edytowane 30 Grudnia 2022 przez cyna76 Cytuj Link to post Share on other sites
Micheyos 2 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 problem zażegnany, zadziałał na innym porcie karty graficznej. Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 1 godzinę temu, Micheyos napisał: kabel displayport 1.4 W monitorze i grafice jaka wersja wyjścia i wejścia displayport? Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 Spróbuj podpiąć jeszcze raz do poprzedniego, tylko mocno wciśnij wtyczkę. tak z ciekawości. Cytuj Link to post Share on other sites
Micheyos 2 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 @Vorgenusfaktycznie działa tylko nie dociskałem za ten przycisk na początek. @Arnoldmonitor 1.2a, a karta graficzna 1.4a 1 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) 42 minuty temu, Micheyos napisał: @Vorgenusfaktycznie działa tylko nie dociskałem za ten przycisk na początek. @Arnoldmonitor 1.2a, a karta graficzna 1.4a Ja też miałem problem przy pierwszym kontakcie z tą wtyczką i myślałem, że coś jest uszkodzone, ale udało się ogarnąć Pozdro Edytowane 30 Grudnia 2022 przez Vorgenus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts