Wilq 0 Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Cześć, Moze ktoś mi pomoże, Mianowicie mam problem z grą Control. W losowych momentach rozgrywki, zawiesza się i pozostaje tylko restart PC. Ogólnie działa płynnie na ultra z Ray tracingiem na najwyższych. Nie wiem co może być przyczyną. MSI afterburner pokazuje temperatury w okolicach 55 stopni w trakcie gry na GPU. Sterowniki karty graficznej najnowsze. Świeżo składany PC, Rtx 3070 gaming oc od Gigabyte, 32 GB ramu DDR4, Intel i5 13600kf Nie testowałem jeszcze bez Ray tracingu, ale czy on sam w sobie może wywoływać taki problem? Raczej nie powinien. Gra zakupiona poprzez Epica, jeśli ma to jakieś znaczenie Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 To może jednak spróbuj bez Ray T. i napisz... Link to post Share on other sites
Wilq 0 Napisano 27 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Póki co na Directx 11 zamiast na 12 i bez Ray tracingu się nie zawiesił. Szczerze wolał bym móc grać z Ray tracingiem skoro jest taka opcja, nie wiem czemu miałby powodować błąd, ale to jest chyba źródło problemu Link to post Share on other sites
mistela222 123 Napisano 28 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Sprzęt działa na stocku czy coś podkręcałeś? Jakiś UV karty może? Link to post Share on other sites
Wilq 0 Napisano 28 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2022 Niestety bez Ray tracingu też wywala, ale rzadziej. Sprzęt na stocku nic nie kręcone 12 godzin temu, mistela222 napisał: Sprzęt działa na stocku czy coś podkręcałeś? Jakiś UV karty może? Sprzęt na stocku, nic nie kręcone, bez Ray tracingu wywala ale sporo rzadziej W dniu 27.12.2022 o 20:19, jarrino napisał: To może jednak spróbuj bez Ray T. i napisz... Bez Ray tracingu też niestety wywala ale rzadziej Link to post Share on other sites
jarrino 3912 Napisano 29 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2022 Sprawdź w podglądzie zdarzeń błędy krytyczne, powtarzające się i co to za błędy.... Link to post Share on other sites
Wilq 0 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 16 godzin temu, jarrino napisał: Sprawdź w podglądzie zdarzeń błędy krytyczne, powtarzające się i co to za błędy.... Powtarzał się np ten błąd pliku nvlddmkm.dll, ale też pliki exe od gier Control i Wiedźmin 3 Powtarzał się też Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x14e4 Link to post Share on other sites
Recommended Posts