Benyoo 0 Napisano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Cześć Główny problem: Podczas grania w nowsze gry typu Ready Or Not bądź bardziej wymagające tytuły widać wyrażny stuttering , gry się zacinają klatki na sekundę potrafią spaść z 200 lub 300 do 10 lub 15. Wcześniej bawiłem się ustawieniami nvidia jednak to nic nie dawało tryb wydajności jest ustawiony na preferuj maksymalną wydajność jak i procesor działa z zasilaniem o wysokiej wydajności. Próbuję rozwiązać problem od dłuższego czasu zamieszczam tutaj na dole screeny testów , benchmarków , temperatur. Wszystko wykonałem dzisiaj 26.12.2022 w domyślnych ustawieniach graficznych oraz procesorowych. Włączony jest w biosie tryb XMP działający na 2400MHz ponieważ tyle obsługuje ta wersja procesora.Podzespoły komputera Obudowa: Aero Cool Glider Płyta główna: Gigabyte H310M S2H 2.0 Procesor: Intel Core i3-9100F RAM: 2x8GB 2400MHZ GOODRAM IRDM Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 1650 TUF GAMING GDDR6 4GB Zasilacz: Silentium PC Elementum E2 550W DYSK 1 : Hikvision C100 240 GB 2.5" SATA III (HS-SSD-C100/240G) DYSK 2 : Samsung 980 SSD 500GB NvME 2280 Jeśli chodzi o dysk M2 to wiem że ta płyta nie wykorzystuje w pełni potencjału tego dysku ponieważ magistrala PCI Express jest ograniczona do generacji 2 z prędkością X2. Myślałem że chodzi właśnie o ten dysk bo być może ogranicza magistralę PCI Express 3.0 x16 do x8 jednak po wyjęciu dysku M2 problem pozostaje bez zmian. Pierwszy dysk ssd wykorzystuje swój potencjał w 100% i nie jest ograniczany przez żadne urządzenie. Poniżej zamieszczam wyniki benchmarków. Czekam na odpowiedź co tu może być nie tak. Dzięki !HWINFO DISKMARK C ) - SYSTEMOWY D ) - NA GRY I PROGRAMY 3DMARK BASIC SUPERPOSITION BENCHMARK = EXTREME SETTINGS 1080P Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 2927 Napisano 26 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2022 Możesz zrobić jeszcze uderbenchmark i zalinkować do wyniku Cytuj Link to post Share on other sites
Kawabonga 97 Napisano 27 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2022 Sprawdź tym programem czy coś nie powoduję obciążenia systemu. https://www.resplendence.com/latencymon Cytuj Link to post Share on other sites
jarkko 116 Napisano 1 Stycznia Udostępnij Napisano 1 Stycznia Te wyniki z hwinfo to są podczas grania kiedy występuja te spadki? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts