stach122 200 Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Witam, mam problem. Dziś (czytaj 21.12) sprawdzając coś w menedżer zadań zauważyłem że pokazuje mi 3 rdzenie, 6 wątków. Odpalając Cb23 też wykorzystuje tylko tyle. Nic nie ruszałem z biosem. Niestety nie miałem czasu zbadac tego głębiej. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Sprzwdz czy masz zaznaczone wszystkie rdzenie: Start >> "msconfig" >> Rozruch >> Opcje zaawansowane. Cytuj Link to post Share on other sites
stach122 200 Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 (edytowane) 7 minut temu, sebki1 napisał: Sprzwdz czy masz zaznaczone wszystkie rdzenie: Start >> "msconfig" >> Rozruch >> Opcje zaawansowane. No właśnie akurat to zrobiłem i miałem do wyboru tylko 6(wątków). Przywróciłeś domyślne (0) i po restacie nadal miałem to samo. Po pracy sprawdzę czy bios widzi wszystkie rdzenie. Poza tym ta ilość rdzeni w "rozruch" to chyba tylko wymusza ilość rdzeni do uruchomienia windowsa(?) Edytowane 21 Grudnia 2022 przez stach122 Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 603 Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 Moze w biosie trzeba cos ustawic. A co pokazuje w innych programach np . HWMonitor ? Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 21 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 4 godziny temu, stach122 napisał: Witam, mam problem. Dziś (czytaj 21.12) sprawdzając coś w menedżer zadań zauważyłem że pokazuje mi 3 rdzenie, 6 wątków. Odpalając Cb23 też wykorzystuje tylko tyle. Nic nie ruszałem z biosem. Niestety nie miałem czasu zbadac tego głębiej. A jaki masz komputer, podaj płytę główną ja miałem kiedyś też taki problem z Dellem i okazało się że bios był uszkodzony Cytuj Link to post Share on other sites
Rozwiązanie stach122 200 Napisano 21 Grudnia 2022 Autor Rozwiązanie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2022 51 minut temu, Wik-Mar napisał: A jaki masz komputer, podaj płytę główną ja miałem kiedyś też taki problem z Dellem i okazało się że bios był uszkodzony MSI z690 a pro DDR4, tylko jak mógł się uszkodzić. Jak wrócę z pracy mam zamiar zresetować bios i zaktualizować. Dobra, nie wiem co to było. Teraz po odpaleniu wszystko wróciło do normy. Domyślam sie ze przez to moje ruszanie opcji rozruch i za pierwszym restartem nie zajarzyło. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2022 Stasiu, a masz HW_info? Jeśli tak, odpal odczyt i pokaz pierwsze 3 zakładki, tak samo CpuZ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts