Skocz do zawartości

Komputer do grania w 21:9 1440p - do 15 tysięcy

Recommended Posts

Cześć, posiadam monitor iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 z rozdzielczością UWQHD i pod ten właśnie monitor zacząłem składać zestaw, zakładam temat aby poprosić o pomoc, ewentualnie o jakąś korektę jeżeli dokonałem jakiegoś złego wyboru, podzespoły poniżej:

Procesor: Intel® Core™ i5-13600KF

Chłodzenie procka: Endorfy Navis F280 2x140mm

Obudowa: Corsair 4000D Airflow / NZXT H7 Flow

Płyta główna: ASUS ROG STRIX B660-F GAMING WIFI DDR5

Pamięć RAM: G.SKILL 32GB (2x16GB) 5200MHz CL36 Trident Z5 RGB (już kupione, mega okazyjna cena - 600zł, mam możliwość zwrotu)

Dysk twardy: WD 1TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Black SN850X

Zasilacz: Corsair RM850x 850W 80 Plus Gold (kupiony, mam możliwość zwrotu, również kupiony w dobrej cenie)

Karta graficzna: Zastanawiałem się nad oczekiwaniem na RTX 4070 Ti bądź kupnem RTX 4080, AMD pomijam bo obsługa RT leży - tutaj prosiłbym najbardziej o pomoc w wyborze.

Całościowo nie chciałbym przekroczyć 15 tysięcy, peryferia już posiadam, tak samo monitor co opisałem wyżej. Kupując chciałbym mieć spokój na kilka lat, prosiłbym o jakieś rady/korekty, dzięki!

W dniu 15.12.2022 o 11:18, SzymonM napisał:

G.SKILL 32GB (2x16GB) 5200MHz CL36 Trident Z5 RGB (już kupione, mega okazyjna cena - 600zł, mam możliwość zwrotu)

Ze względu na cenę raczej bym już zostawił

Płyta zaś trochę bez sensu bo masz

https://proline.pl/plyta-glowna-gigabyte-z790-aorus-elite-ax-ddr5-lga1700-p8115900

https://proline.pl/plyta-glowna-gigabyte-z790-aero-g-ddr5-lga1700-p8116046