Skocz do zawartości

PROBLEM Z KOMPUTERA, KTORY MIEWA MIKRO ŚCINKI

Recommended Posts

Witam, ostatnio pisałem posta o micro ścinkach w csie. Chciałbym sprostować sytuacje, bo problem występuje nie tyle w samym csie, co np. w Valorancie, czy to momentami na pulpicie.
Tutaj moja specyfikacja pc:
Pamięć Patriot Viper Steel, DDR4, 16 GB, 3733MHz, CL17
- Procesor AMD Ryzen 5 5600, 3.5 GHz, 32 MB, BOX
- Płyta główna Asus TUF GAMING B550-PLUS
- Samsung 250GB M.2 PCIe NVMe 970 EVO Plus
-Seagate BarraCuda 1TB 3,5" (ST31000524AS)
- be quiet! System Power 9 600W 80 Plus Bronze
-Rx 6700 xt 12gb powercolor hellhound
Nie ukrywam jest to problem, z ktorym nie moge sobie poradzic, zarazem jest to bardzo irytujace.
Problem pojawil sie w momencie, kiedy kupilem nowe, wyzej wymienione podzeslpoly tj. procesor,ramy,plyta glowna oraz karta graficzna. Dodam jeszcze, ze na starym sprzecie ścinki te nie wystepowaly. Przedstawie Wam jak wygladaja temperatury w poszczegolnych podzespolach:
-Karta utrzymuje sie na poziomie 50-60 stopni
-procesor oscyluje w granicach 45-55 (czas bezczynnosci) i 60-75 (podczas grania)
-dyski natomiast mają temperatury 30(ssd) oraz 37(hdd)
Zużycie sprzętowe w menagrze zadań jest niezauważalne zarowno podczas gry, jak i w czasie bezczynnosci. Jestem ciekaw czy zasilacz może dostawać tak po du**e, ale z tego co pytałem, to powinien sobie dawać rade. Komputer byl tez formatowany, ale na nic sie to zdalo.
Na co moglbym jeszcze zwrocic uwage, bo pomyslow juz zaczyna brakowac? Czy dobrym posunieciem bedzie oddanie komputera do jakiegos serwisu?