bananovsky 0 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Witam, jak w temacie mam zamiar zrobić upgrade komputeraAktualnieProcesor Intel Core i5-8400Karta graficzna Palit GeForce RTX 2060 SUPER Dual 8GB GDDR6Pamięć Ballistix Ballistix Sport LT, DDR4, 16 GB, 3000MHz, CL15Pamięć Corsair Vengeance LPX, DDR4, 8 GB, 3000MHz, CL15Płyta główna ASRock Z370 PRO4Zasilacz SilentiumPC Supremo L2 V2 550Wwszystko siedzi w Obudowie SilentiumPC Regnum RG4T Pure BlackMyślałem o zmianie na Procesor Intel Core i5-13600KFPłyta główna MSI PRO Z690-P DDR4i do tego jakieś chłodzenieJeżeli macie lepsze pomysły chętnie wysłucham i zasięgnę rady :)z góry dzięki za pomoc Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 15 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 Jeżeli to jest do gier i jeżeli grasz na ultra, wysokich to zmiana samego CPU wiesz że i tak sporo Ci nie da, bo wąskim gardłem i tak będzie GPU? W dalszych planach będzie zmiana GPU? W jakiej rozdzielczości grasz w gry? Cytuj Link to post Share on other sites
bananovsky 0 Napisano 15 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2022 2 godziny temu, kajtek. napisał: Jeżeli to jest do gier i jeżeli grasz na ultra, wysokich to zmiana samego CPU wiesz że i tak sporo Ci nie da, bo wąskim gardłem i tak będzie GPU? W dalszych planach będzie zmiana GPU? W jakiej rozdzielczości grasz w gry? W planach na pewno w przyszłości będzie wymiana GPU ( jednostkę składałem w 2018 a w 2019 dokupiłem 2060s) na takie tytuły np jak GTA VI, oczywiście możliwe, że jak dojdzie do tego momentu to i procesor może nie wyrabiać ale to się okaże w przyszłości. Na chwilę obecną fullhd 1920x1080 165 hz ustawienia gier zazwyczaj ultra oprócz csgo np Cytuj Link to post Share on other sites
kajtek. 11369 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Jak możesz sobie zmienić, szczególnie pod CS:GO gdzie będziesz miał ogromne boosta. Z tą kartą jednak w wielu grach AAA na ultra, wysokich wzrost wydajności nie musi być duży, bo karta będzie wąskim gardłem Ale jak masz w planach zmianę GPU, no to od czegoś trzeba zacząć. Nie pakowałbym się w Z690, chyba że chcesz podkręcić CPU ale to raczej nie ma sensu i jest strasznie nieopłacalne. Za 2500 zł masz https://proline.pl/koszyk/cedaec37 Cytuj Link to post Share on other sites
bananovsky 0 Napisano 17 Listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 2 godziny temu, kajtek. napisał: Jak możesz sobie zmienić, szczególnie pod CS:GO gdzie będziesz miał ogromne boosta. Z tą kartą jednak w wielu grach AAA na ultra, wysokich wzrost wydajności nie musi być duży, bo karta będzie wąskim gardłem Ale jak masz w planach zmianę GPU, no to od czegoś trzeba zacząć. Nie pakowałbym się w Z690, chyba że chcesz podkręcić CPU ale to raczej nie ma sensu i jest strasznie nieopłacalne. Za 2500 zł masz https://proline.pl/koszyk/cedaec37 Czemu nie opłacalne podkręcanie ? obawiam się, ze po wymianę procesora w tej chwili nie będzie mocno zauważalny przyrost fpsów a na razie i tak w cod mw2 jest masa błędów bo mając wszystko na max pobiera z karty tylko 4,5 gb a do tego z dlss tak coś pomieszali ze zamiast wygładzać to wszystko jest rozmazane jakbyśmy grali na low Cytuj Link to post Share on other sites
FozzY 35 Napisano 17 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2022 Ponieważ procesor jest i tak już wyżyłowany do tego dochodzi zwiększone temperatury oraz pobór energii. Polecam płyte B660 od gigabyte Gaming X ddr4. Działa i ma w sobie wszystko czego będziesz potrzebował. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts