derekpl 2 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Witam Mialem dysk 80 GB a na nim 30 GB partycje NTFS z systemem WinXP prof Zakupilem dysk 500 GB i dla systemu przydzielilem partycje o rozmiarze 80 GB ze starego dysku za pomoca linuksowej dystrybucji zrobilem obraz partycji systemowej ktory pozniej zainstalowalem na nowym dysku na part 80 GB System dziala ok, bez problemow Chcialem dzisiaj zrobic defragmentacje i ku mojemu zdziwieniu okazalo sie ze windows widzi partycje systemowa o dawnym rozmarze 30 GB, za to wszystkie managery dyskow itp. programy widza poprawny rozmiar 80 GB Moje pytanie brzmi w czym tkwi problem i jak sprawic aby windows widzial poprawny rozmiar partycji systemowej (reszte-pozostale dwie widzi poprawnie) (Wykonywalem scandisk/chdisk i nie zanleziono rzadnych bledow) --------------------------------------------------------------- OK problem rozwiazany - prawdopodobnie cos z systemem plikow, pomoglo kolejne utworzenie obrazu programem Acronis True Image Home 2009 tym razem z 80 i przywocenie go (dziwne ze chkdsk nie pomoglo) Cytuj Link to post Share on other sites
czurabura 0 Napisano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Mnie się nasunęło pytanie a jaki tam jest kontroler i czy płyta główna jest w stanie zobaczyć więcej ale skoro rozwiązałeś to oki http://www.czurabura.pl/main.html?src=%2Findex2.html Cytuj Link to post Share on other sites
derekpl 2 Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2009 Komuter to DELL SX280, obstawiam ze problem spowodowany byl programem ktorego uzylem do kopiowania o ile faktycznie robi obrazy i rozpakowuje o tyle nie radzi sobie poprawnie w sytuacji bdy docelowa partycja jest wieksza Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts