Radical 1 Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Witam, mój Radeon HD4850 zaczął nawalać (gubi łącznąć z monitorem) , przełączyłem się więc póki co na leciwą karte zintegrowaną na płycie czyli x1250. Wszystko ok tyle że zauważyłem dziwną przypadłość. W momencie w którym odpalam jakieś video jako streaming np na youtube czy gametrailers.com w wersji 720p i odpale fullscreen to widzę pokaz slajdów. Nie było by w tym nic dziwnego (słabiutka karta graficzna) gdyby nie to że zużycie procesora oscyluje mi wtedy w granicach raptem 40%. Procesor to Athlon II x4 635. Co więcej, w momencie w którym odpale video z pliku np *.mkv 720p poprzez byle jaki program do odtwarzania nie ma najmniejszego problemu i wszystko jest płynne. Dlaczego system nie obciąża bardziej procesora przerzucając na niego obliczeń związanych ze streamingiem? Moja konfiguracja to: Athlon II x4 635 grafika to obecnie zintegrowany x1250 system Windows 7 64bit 3gb ramu z czego 512 przypisane do grafiki. Testowane na obecnej wersji Firefoxa Cytuj Link to post Share on other sites
Astanisz1970 1 Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 [Wyłącz wsparcie GPU w adobe flach player 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Radical 1 Napisano 25 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Działa! Dzięki wielkie Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts