Skocz do zawartości

Recommended Posts

Również mam przerwę w ćwiczeniach, choroba dopadła. Szlag by trafił. Ogólnie czuje się lepiej, ale kaszel został, i muszę brać antybiotyk, chociaż broniłem się nogami i rękami, bo wiem co się dzieje przy jego braniu (min. osłabienie ciała, nudności, senność) i znowu będę musiał formę, od początku, wyrabiać. A biegałem już ze świetnym oddechem, bez zmęczenia nóg, a tłuszcz leciał w dół. Szkoda zaczynać od początku.

Nie przejmuj się. Ja przez zapalenie płuc poleciałem 12kg na masie. Powrót zrobiłem 3 miesiące temu a jest obecnie lepsza forma niż dzień przed chorobą :D Ważne by nie tracić wiary w siebie i zapału.

Nie stracę. Dzisiaj już mam zamiar robić lekkie ćwiczenia siłowe, bo czuję się okej(Nie licząc lekkiego kataru oraz kaszlu, który pojawia się rzadko, ale mocno), i mogę powoli rozgrzać mięśnie hantlami i pompkami. Żeby się nie zastały.

A jutro może się szybko przespaceruje, chociaż teraz jak myślę o bieganiu, to sił nie mam od razu ;)

Ważne by nie tracić wiary w siebie i zapału.

Mnie znowu grzyb z klimatyzacji w vitarze dopadl.

Wczoraj jak wychodzilem z domu na trening mialem 39,5C goraczki.

Robie 2 dniowa przerwe teraz, scisne troszke trening po prostu w piatek i sobote

Ostatnio wycisnąłem 80 kg na wolnej sztandze, co przy masie około 77 kg jest chyba niezłym wynikiem. Postanowiłem wziąć się za nogi, ale zależy mi przede wszystkim na skoczności, bo gram w siatkówkę i 300 cm zasięgu w ataku to trochę za mało. Robiłem przysiady i wspięcia na palce z 20 kilogramowym gryfem na karku.

Juggler

bardzo dobre ćwiczenia bardzo polecam Wykroki ze sztangą :) mega ćwiczenie pracują tam takie mięśnie jak czworogłowy uda

posladkowy wielki przywodziciel wielki płaszczkowaty w pobliżu łydy czyli inaczej mięśnie głowne i mięśnie pomocnicze niezły wycisk na nogi ćwiczenie znajdziesz na pewno na yt.pl ;)

Edytowane przez xnn123

Ja dziś już trzeci dzień wolnego od biegania - wstałem o szóstej z zamiarem ale achilles jeszcze pobolewa także dałem sobie spokój :( a poza tym to dziś w planach barki i miały być też nogi ale odpadają no i A6W oraz skręty z drążkiem na oponkę - jak co dzień, kurde już lato się zbliża a ja ciągle na zimówce :D

heh oby tak dalej ścięgno niech zdrowieje bo maradończyk nam się marnuje :P

Ja dziś nogi ^^

Nogi + Przedramienia + Barki

Przysiad ze sztangą na barkach 3s

Przysiad „hack” 3s

Wspięcie na łydkach 3s

Odwrotne wspięcia 3s

Uginanie nadgarstkiem 2s

Wyciskanie sztangielek 3s

Unoszenie sztangielek w opadzie 3s

Wyciskanie żołnierskie 3s

Żaden tam maratończyk :D za stary już jestem a "starość nie radość" więc trzeba się troszkę ruszać bo grzybieje i tłuszczyk się odkłada :D Dziś wreszcie wyruszyłem w miasto, oj ciężko było zdołałem jedynie 6 kilometrów zrobić mam nadzieję, ze jutro będzie lepiej ^^ No dobra koniec pier******a trzeba aeroby zrobić czyli: mycie garów, odkurzanie i zmywanie podłóg :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Witam.

No czas nastąpił na zmianę planu lepiej ułożony i większy rozwój za tym idzie :)

Więc tak

Sesja A

Nogi: Przysiady ze sztanga na barkach 3s

Wspięcia łydek 3s

Plecy: Dzień Dobry 3s

Drążek (szeroki nachwyt) 3s

Klatka: Wyciskanie sztangi na płaskiej 3s

Barki: Wyciskanie sztangi z za glowy 2s

Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 2s

Triceps: Francuzki 2s

Sesja B

Nogi: Przysiad „hack” 3s

Wspięcia łydek 3s

Plecy: Wiosłowanie nachwytem 3s

Drążek (szeroki nachwyt) 3s

Klatka: Wyciskanie sztangi na skosie 3s

Barki: Unoszenie sztangielek bokiem 2s

Biceps: Uginanie ramion sztangielkami na skosie 2s

Triceps: Wyciskanie zza głowe na wąsko 2s

przez 4tygodnie pozniej zwiekszamy ciężar o 4kg i dalej 4tyg. pozniej we własnym zakresie ćwiczenia też we własnycm zakresie chodzi mi o ciężar danej parti np:

Przysiady ze sztanga na barkach 3s

1s- 15kg

2s-20kg

3s -25kg

:peace:

no i jeszcze doliczajac do tego treningi MMA

Edytowane przez xnn123

To tutaj masz taki przyklad:

Plan nr I

FBW 3 x tyg

Nogi: Wypychanie nóg na suwnicy 3 x 10

Plecy: Wiosłowanie sztangielką w podporze tułowia 3 x 10

Klatka: Wyciskanie sztangielek na ławce poziomej leżąc 3 x 10

Barki: Wyciskanie sztangielek 2 x 10

Biceps: Uginanie przedramion ze sztangielkami podchwytem 2 x 10

Triceps: Wyciskanie francuskie sztangielką jednorącz 2 x 10

Brzuch (po każdym treningu): spięcia brzucha leżąc na maszynie 3 x max + skłony boczne ze sztangielka 3 x 20

Plan nr II

FBW 3 x tyg

Nogi: Przysiady ze sztanga na barkach 3 x 10 / uginanie nóg na maszynie leżąc 3 x 10

Plecy: Wiosłowanie sztangielką w podporze tułowia 3 x 10

Klatka: Wyciskanie sztangielek skos górny 3 x 10

Barki: Wyciskanie sztangielek 2 x 10

Biceps: Uginanie przedramion ze sztangielkami podchwytem 2 x 10

Triceps: Wyciskanie francuskie sztangi (sztangielki oburącz) leżąc 2 x 10

Brzuch (po każdym treningu): spięcia brzucha leżąc na maszynie 3 x max + skłony boczne ze sztangielka 3 x 20

Skopiowane z SFD, mozesz ewentualnie jezeli jest to Twoj pierwszy trening to zaczac czesc rzeczy na maszynach a po miesiacu treningow przerzucic sie na wolne ciezary :)

Bardziej bym glosowal na plan nr. 1 :)

To tak:

Nogi: Przysiady ze sztanga

Plecy: Wioslowanie sztanga

Klatka: Wyciskanie sztangi na klatke

Barki: Wyciskanie zolnierskie

Biceps: Sztanga stojac

Triceps: Wyciskanie sztangi lamanej lezac

Brzuch: j.w.

A na brzuch jakieś dobre cwiczenia żeby zarys kaloryfera był albo cos wiecej.I po ile seri mam wykonywać te ćwiczenia.I co dziennie cwiczyć czy co 2 dni ? I jak byś mi napisał jakąś dobra dietę na masę.

Z gory dzięki:)

diety to tu ci nikt raczej nie napisze :) odwiedz np: stronke KFD tam podasz co lubisz jeść co nie lubisz i ci fajne chłopaki ułożą plan ćwiczeń , no i dobiorą bardzo dobrą diete ;) ty to ty troche taki szczypiorek jestes taki wzrost i tyle wagi :) ale bez obrazy ;)

Ilosc serii tak jak w planie nr. 1

Co do brzucha to 3 serie po 30 powt. standardowych brzuszkow, bocznych raczej potrzebowac nie bedziesz bo bedziesz juz przysiady robil.

Miedzy treningami conajmniej 1 dzien przerwy, optymalnie 3 treningi/tydzien

Dieta:

Polecialbym nawet do 140G bialka dziennie + 50G tluszczy i ~300G wegli (pamietaj, ze chodzi o weglowodany zlozone - ryze, makarony pelnoziarniste itd.)

5 posilkow dziennie.

Ogolnie dobierz ilosc weglowodanow do apetytu.