fabiax 1 Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Siemanko Noszę się z zamiarem kupna, pytanie brzmi która wg. was wybrać ??? MSI Radeon RX 6800 XT GAMING X TRIO 16GB GDDR6 za 1950zl Pokoparkowa, bez pudełka i gwarancji. Przetestowana w furmarku (oczywiście cewki piszczą, ale nie tak mocno) Lub Gainward GeForce RTX 3070 Ti Phoenix 8GB GDDR6X za 1850 zł Pokoparkowa, kupiona grudzień 2021, gwarancja, pudełko jest. Głównie gram w FPS online typu Call of duty (na pewno najnowszy, Warzone 2 też będzie ), Battlefield 2042, i szykuje się na Rdr2 i Wiedźmin 3 (w obie gry nie grałem). Rozdzielczość docelową to 1440p. Zauważyłem, że seria call of duty BARDZO lubi karty AMD i znaczene mają lepszą wydajność od NVIDIA ( w sensie dużo lepsze działanie, więcej FPS) Mój PC CPU Ryzen 5600x - Plyta glowna Asus RoG Strix B550-F gaming wifi - RAM Corsair 4x8GB DDR4 3200 CL16 Vengeance LPX black - Obudowa do komputera be quiet! Pure Base 500 Black - Chłodzenie procesora be quiet! DarkRock 4 135mm - Zasilacz do komputera be quiet! System Power 9 700W 80 Plus Bronze - Wentylator do komputera be quiet! Shadow Wings 2 140mm PWM Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13232 Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Po koparce to tylko z gwarancją, nawet jeżeli jest słabsza. Cytuj Link to post Share on other sites
BoBi1234 6 Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Po koparce to tylko z gwarancją, nawet jeżeli jest słabsza. A czemu tylko z gwarancją? Karty w koparkach pracują przeważnie w dużo lepszych warunkach niż komputerach "gejmnigowych". Bralbym AMD Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 4 godziny temu, BoBi1234 napisał: A czemu tylko z gwarancją? Karty w koparkach pracują przeważnie w dużo lepszych warunkach niż komputerach "gejmnigowych". Bralbym AMD No tak każdy górnik miał swoją serwerownię z klimatyzacją lol , swoja drogą miałem kilka pokoparkowych kart i żadna nie potrafiła ukończyć stress test z 3DMark Cytuj Link to post Share on other sites
BoBi1234 6 Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 6 godzin temu, cyna76 napisał: No tak każdy górnik miał swoją serwerownię z klimatyzacją lol , swoja drogą miałem kilka pokoparkowych kart i żadna nie potrafiła ukończyć stress test z 3DMark Nadal mam swoją pierwszą kartę na której kopałem, 7970, co prawda teraz siedzi w PC ale przerobiła podczas miningu dużo więcej godzin niż te w miarę nowe generacje. Karta około 10 letnia i działa bez problemu, większość górników dba o sprzęt bo to inwestycja a nie zabawka do gry, nie potrzeba do tego serwerowni i klimatyzacji. Cytuj Link to post Share on other sites
Rebelmind 3738 Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 Na trzy pokoparkowe Ampery (3080, 3070, 3060 Ti), które przeszły przez moje ręce, wszystkie miały totalnie zajechane termopady na pamięciach. O ile mnie pamięć nie myli to @Artokw swoim świeżym 3070 miał podobnie. Wyższe temp na memkch skutkują tym, że śmigła wkręcają się na pierwszą prędkość kosmiczną nawet pod symbolicznym obciążeniem (CSGo). W pokoparkowych RX 580 (asus dual) oraz gtx 1070 (Palit gUano Dual) wentyle padły zaraz po gw. Wymienione, karty działają bez innych problemów do teraz. Tj tak: możesz mieć wyjednane na brak gw w karcie jest stać Cię na to by w razie W wyłożyć hajs na kolejną. Jeśli jednak głównym argumentem za pokoparkowym zlomem bez gw jest cena to chyba nie mówimy o sytuacji, którą przytoczyłem zdanie wcześniej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Artok 2010 Napisano 18 Października 2022 Udostępnij Napisano 18 Października 2022 (edytowane) 50 minut temu, Rebelmind napisał: O ile mnie pamięć nie myli to @Artokw swoim świeżym 3070 miał podobnie Termopady, które były na pamięciach musiałem zdrapywać, ponieważ nie dało się ich normalnie zdjąć - kruszyły się pod palcami. Choć jak sądzę to u mnie większą robotę w temacie śmigieł chodzących na maksa robiła ta pasta, która spłynęła z rdzenia. Edytowane 18 Października 2022 przez Artok Literówka. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts