szczepan997 1 Napisano 15 Października 2022 Udostępnij Napisano 15 Października 2022 Mam problem, zamykałem komputer z opcji zaktualizuj i zamknij. Komputer się wyłączył po aktualizacji. Następnego dnia chcę włączyć komputer i nie pojawia się ekran biosu itp od razu wskakuje na "przygotowywanie systemu windows. Nie wyłączaj komputera" ten ekran po około minucie zmienia się w czarny ekran a następnie w różnych odstępach czasu, między 5 min a 2h wyłącza się sam. Nie mam pomysłu jak go naprawić jak nawet nie da się w tryb awaryjny wejść. Specyfikacja: Intel i5 11400f Gtx 1060 6gb Asus b560m Ddr4 2x8gb crucial ballistix Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 17 Października 2022 Udostępnij Napisano 17 Października 2022 Czy po wystąpieniu czarnego ekranu mysz i klawiatura wybudzają go czy pozostaje czarny? Windows 10 czy 11? Cytuj Link to post Share on other sites
szczepan997 1 Napisano 17 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2022 (edytowane) Windows 10 Pozostaje czarny ekran, na nic nie reaguje Co ciekawe podłączyłem drugi monitor na złączu DVI a nie jak obecny DP i widzę ekrany post, mogę wejść do biosa itp. Problem nie zniknął ale otworzyły się nowe możliwości. W takiej sytuacji co najlepiej począć? Tryb automatycznej naprawy nie działa, odinstalowanie ostatniej aktualizacji nie działa, tryb awaryjny z obsługą sieci nie działa - bo po wybraniu trybu awaryjnego restartuje się i odpala przygotowywanie systemu windows. Ok, po ponownym uruchomieniu trybu awaryjnego przeszedł przez ten ekran i sam odinstalował aktualizacje stanowiącą problem. Do zamknięcia Edytowane 17 Października 2022 przez szczepan997 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts