sernikthebest 0 Napisano 5 Października 2022 Udostępnij Napisano 5 Października 2022 Witam są jakieś myszy które łączą się z komputerem przez bluetooth bez tej wtyczki usb? Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 5 Października 2022 Udostępnij Napisano 5 Października 2022 (edytowane) Budżet? Bo są takie za 200 jak i 500 i więcej, jak i za kilkadziesiąt. Mysz na blutufa nie powinna wymagać odbiornika podpiętego pod USB. Często producenci dodają, pytanie czy to moduł bluetootha czy może jakieś 2.4G albo inny format komunikacji właściwy tylko dla danego urządzenia. Np mam myszkę Everest KM-230 i posiada ona nano odbiornik, nie jest to bluetooth. Mam klawiaturę numeryczną - ta posiada nadajnik opisany jako 2.4G ale tylko producent wie co to oznacza, blutuf jej nie widzi. Natomiast Roccat Kone Pro Air posiada dongla od wifi, ale można przełączyć na tryb bluetootha (logo BT jest) i widzi zarówno ją laptop jak i np. telefon na androida. Kepad z Ps3 (taki zaczepiany do pada) też ma blutufa i łączy się bez problemu przez BT z telefonem, bez żadnych dogli. Mysz ma się łączyć po prostu przez BT I wszystko powinno być (don't)plug and play. Więc czytaj dokładnie opisy urządzeń, ew. filtruj na stronach sklepów na bluetooth - ale dodatkowo trzeba się zapoznać z opisem czy to faktycznie bluetooth jest, a nie jakiś custom made. Edytowane 5 Października 2022 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
sernikthebest 0 Napisano 5 Października 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Października 2022 (edytowane) jak do 200 zl da się coś w porządku kupić byłoby spoko, jak trzeba wydac 300 też spoko, więcej za mysz już dla mnie przesada. Patrzyłem po internecie i myszy bezprzewodowe nie są segregowane na te z nadajnikiem i te bluetooth. Jak polecasz jakiś konkretny model byłoby spoko. Fajnie jakby miała dodatkowe przyciski do zaprogramowania. Edytowane 5 Października 2022 przez sernikthebest Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 5 Października 2022 Udostępnij Napisano 5 Października 2022 (edytowane) https://www.euro.com.pl/myszy,typ-podlaczenia!bluetooth_2:usb-bluetooth:bluetooth-i-radiowy:15.bhtml Przykładowo. Jak zobaczysz filtry, masz tam inne opcje, np. "radiowa (2.4 GHz) " czy "nano obiornik" takie nas nie interesują. W opisie ma być jasno napisane że obsługuje połączenie przez bluetooth. Myszki nie polecę żadnej, z prostego względu - dla mnie temat zakupu myszki to koszmar, bo jestem bardzo wymagający pod tym względem, mysz ma leżeć w dłoni idealnie, bez żadnych kompromisów. Stąd zawsze każe każdemu szukać samemu, a też specem nie jestem żadnym w tej dziedzinie. Po prostu czasami jeżdżę do media Markt pomacać, a jak przychodzi do zakupu kupuje z outletów po 2-3-4 modele co mi najbardziej się podobają i daje im po kilka intensywnych godzin w ręce w csgo Dziękuję za allegro smart Ja kupiłem pro air z outletu za 230 złotych i dla mnie jest boska. Dla innego szczytem ergonomii jest Logitech G Pro X Superlight, a trzeci wybierze coś na wzór G502 - akurat te 2 nie mają bt, ale chodzi o upodobania. Może ktoś bardziej oblatany coś doradzi. Modele gamingowe bezsprzecznie zaoferują więcej niż biurowce - poza (chyba) funkcjami jak np. kopowanie plików jak ma to taki Logitech Flow etc. ale nie korzystałem więc nie podpuszczam do zakupu Edytowane 5 Października 2022 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 6 Października 2022 Udostępnij Napisano 6 Października 2022 Używam od 3 miesięcy Logitech M650. Nie jest tania czy najtańsza, działa z mac mini M1 oddalonym około 5-6 metrów bez problemów. 3 miechy dość intensywnego uzywania i jeszcze 90% bayerii AA Polecam. Warto dozbierac lub dołozyć. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts