Skocz do zawartości

Ocena zestawu do 4 tyś zł

Recommended Posts

Witam, byłbym bardzo wdzięczny za rady, sugestie, ocenę fachowców dotyczącą tych zestawów . Robiłem je za pomocą konfiguratora, bazując na opiniach. Zastanawiam się jeszcze nad procesorem od AMD ryzen 5 5600 i odpowiedniej płycie głównej pod ten procesor. Pozdrawiam i dziękuję

Reklama

Screenshot_2022-09-29-09-39-06-347_at.xtools.morele.net.jpg

Screenshot_2022-09-29-09-35-13-843_at.xtools.morele.net.jpg

Edytowane przez rosciuu

Za 4100 zł masz https://proline.pl/koszyk/3577cb53

- CPU o wydajności i5 12400 LGA1700

- GPU o wydajności wyższej od 6600 XT, RTX 3060 gdzieś w połowie drogi do RTX 3060 Ti - więc tutaj sporo zyskujesz

Jeżeli dasz radę, to warto https://proline.pl/pamiec-patriot-viper-steel-ddr4-16gb-2x8gb-3600mhz-cl17-pvs416g360c7k-p8112740

Złożenie masz za 1 zł w 5 dni jak użyjesz kod propro

• Lubię to 1
56 minut temu, kajtek. napisał:

Za 4100 zł masz https://proline.pl/koszyk/3577cb53

- CPU o wydajności i5 12400 LGA1700

- GPU o wydajności wyższej od 6600 XT, RTX 3060 gdzieś w połowie drogi do RTX 3060 Ti - więc tutaj sporo zyskujesz

Jeżeli dasz radę, to warto https://proline.pl/pamiec-patriot-viper-steel-ddr4-16gb-2x8gb-3600mhz-cl17-pvs416g360c7k-p8112740

Złożenie masz za 1 zł w 5 dni jak użyjesz kod propro

Dziękuję bardzo, rozważ i chyba się zdecyduje, jak myślisz czy ceny podzespołów w najbliższym czasie ulegną zmianie? 

49 minut temu, Lord_Krecitsqa napisał:

A kiedy chcesz kupić ten zestaw?

Mam praktycznie nowy 12600k mój, używany w miesiącu kilka dni.

Kupiony w grudniu.

1200zł może iść, sprzedaję bo chcę 13700k.

Za dwa tygodnie byłby dostępny.

Nie, dziękuję

Edytowane przez rosciuu
20 godzin temu, rosciuu napisał:

Dziękuję bardzo, rozważ i chyba się zdecyduje, jak myślisz czy ceny podzespołów w najbliższym czasie ulegną zmianie? 

20 godzin temu, Lord_Krecitsqa napisał:

Złotówka cały czas słabnie, dolar ponad 5,00 zł więc albo będzie jeszcze drożej albo taniej :D 

Chyba najlepsi analitycy nie są obecnie w stanie tego przewidzieć. 

2 minuty temu, kajtek. napisał:

Złotówka cały czas słabnie, dolar ponad 5,00 zł więc albo będzie jeszcze drożej albo taniej :D 

Ceny ogólnie nieśmiało spadają do stawek sprzed wakacji, wówczas dolar był nieco tańszy. Może to kwestia że zakupu zrobili po starych cenach, a może skok był podyktowany czym innym.

Ja się boję że jak przyjdzie do aktualizacji cen + jednak w PL chyba będzie tylko gorzej przez nadchodzącą zimę i to co się dzieje na rynkach energetycznych - a co ma dopiero nadejść w kwestii podwyżek cen prądu - będziemy w większej du**e aniżeli już jesteśmy... 

Też zastanawiam się nad złożeniem podstawki pod 12400, wciąż czekam i boję się że to tak 75-25 że będzie tylko gorzej :D

9 godzin temu, kajtek. napisał:

Ok, zamawiam w przyszłym tygodniu, jeszcze trapi mnie jedna kwestia odnośnie płyty głównej, poleciłeś mi Płyta główna Gigabyte B550M DS3H AM4 za 459 zł, myślę nad opcją Płyta główna Gigabyte B550 GAMING X V2 AM4 za 565zł, jakieś ewentualne za lub przeciw ? Zasilacz 500 W wystarczy ? Tu link do koszyka. DZIĘKUJĘ ZA POMOC I JUŻ NIE ZAWRACAM GŁOWY :) https://proline.pl/koszyk/9f6377a3

Niestety 6700 xt zdrożał i zaczynam zastanawiać się nad jakimś rozwiązaniem od GeForce. Ogólnie monitor mam z freesync Aoc c24g1 i fajnie byłoby żeby nowa karta była kompatybilna (jeżeli to faktycznie widać gołym okiem w użytkowaniu) raczej nie potrzebuje jakiegoś mocarza jeżeli chodzi o GPU, raczej gram w gry typu valorant, wow wotlk classic, w przyszłości jakieś call of duty warzone, czy coś typu battlefield. Głównie gry online. Czy mógłbym prosić o poradę co złożyć do ok 4 tyś zł? Gram tylko fullhd 1080, nie przewiduje grać na tv w 4k czy choćby 1440. Zależy mi jeszcze na obróbce filmów z wakacji z gopro 8 black i chciałbym nagrywać filmy w 4k lub przynajmniej 1440. Pozdrawiam i dziękuję za wszelką pomoc. 

Edytowane przez rosciuu