Dementor 269 Napisano 9 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2012 "głośniejszy" to chyba mało powiedziane Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Odpiszę na razie na jeden zarzut : Marketingowe bajki to wydaje mi się, że Ty usilnie wciskasz użytkownikom forum.Twierdząc "uważam, że nie masz racji ale Ci nie powiem dlaczego" sam podważasz swój autorytet ale spx, to Twoja sprawa... Powiem tak : Zamiast Megahalems'a ( 250zł ) + dwa dobre, wentylatory ( kolejne 100 zł ), kupujesz H80 w identycznej ( a nawet mniejszej bo np. u mnie w pierwszym lepszym sklepie kosztuje 330zł ) , masz bardzo dobre, wydajne, i zajmujące mniej miejsca w budzie chłodzenie. I jedyne z czym się zgodzę to to, ze jest głośniejszy, ale tylko podczas max. obciążenia.Komu Ty próbujesz sprzedać te marketingowe brednie, komuś kto uważa że ciche wentylatory to XThermale BTF 120 @ 5-6V? Poza tym od kiedy to H80 ma być alternatywą dla Megahalemsa z dwoma wentylatorami skoro już np. takin Zalman CNPS10X Performa lub SilentiumPC Fortis będą oferować identyczną wydajność a będą przy tym cichsze? Ktoś tutaj chyba się naoglądał z dużo spotów Corsair albo naprawdę nie wie co to znaczy cichy wentylator... Link to post Share on other sites
Pielgrzym_lbn 4 Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 (edytowane) Twój problem @t.luk polega na tym , że oprócz głośności H80, nie masz żadnych argumentów przeciwko niemu. Usilnie budujesz swoją rację jedynie na głośności tego zestawu i wciskasz kit o jego zawodnej wydajności. Identycznie jak CNPS10X performa ? Muszę to powiedzieć.... upadłeś na głowę czy sława przyćmiła Ci zdrowy rozsądek ? Akurat podałeś zły przykład i się przejechałeś. Nadgorliwość nie popłaca, szanowny panie. Kilka bardzo dobrych testów w necie porównuje wydajność H80 akurat do CNPS10X FLEX z dwoma Enermaxami, gdzie wydajność H80 jest lepsza już na najmniejszych obrotach. Więc skoro lepszy od flexa to tym bardziej od ubogiej performy. Co więcej mój znajomy, także miał FLEXA i również odnotował spadek temp, rozpoczynając od najmniejszych obrotów. Mam prośbę, zejdź za ziemię, bo reklama sprzedawanych przez Ciebie coolerów, staje się już zabawna Aha... niestety Twoje testy wentylatorów są bardzo pokaleczone. Zero przydatności. Co mi z tego, że kupie sobie cichego Noiseblockera za 85 zł, skoro jego wydajność ( ~31CFM ) jest tragiczna ? Skoro robisz test wentylatorów to przede wszystkim powinieneś zrobić test przepływu powietrza !! W innym wypadku taki test można sobie między bajki włożyć. I po takich testach jak twoje, jakiś naiwny żuczek poleci do sklepu, wywali 8 dych na wentyl a potem będzie się dziwić... " taki drogi a takkkkieee temperatury na procu". Boże, widzisz a nie grzmisz.. Edytowane 10 Lutego 2012 przez Pielgrzym_lbn Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 10 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2012 Twój problem @t.luk polega na tym , że oprócz głośności H80, nie masz żadnych argumentów przeciwko niemu. Usilnie budujesz swoją rację jedynie na głośności tego zestawu i wciskasz kit o jego zawodnej wydajności. Identycznie jak CNPS10X performa ? Muszę to powiedzieć.... upadłeś na głowę czy sława przyćmiła Ci zdrowy rozsądek ? Akurat podałeś zły przykład i się przejechałeś. Nadgorliwość nie popłaca, szanowny panie.A jaki Ty masz argument za "lepszością" H80? To jest głośne a wydajność (przy obrotach poniżej 1500*) ma jak cooler CPU za 150zł? (to jest jako tako wydajne dopiero przy 2000 RPM czyli wtedy kiedy nie można przy tym wysiedzieć) Zdejmij klapki z oczu... Poza tym ja zapytam po raz kolejny o kilka rzeczy, na które usilnie unikasz odpowiedzi...Ile zestawów wodnych złożyłeś? Ile coolerów CPU i wentylatorów przetestowałeś? A może Ty naprawdę wszystko opierasz na opinii znajomych a sam sprzętu w ogóle na oczy nie widziałeś? Kilka bardzo dobrych testów w necie porównuje wydajność H80 akurat do CNPS10X FLEX z dwoma Enermaxami, gdzie wydajność H80 jest lepsza już na najmniejszych obrotach. Więc skoro lepszy od flexa to tym bardziej od ubogiej performy. Co więcej mój znajomy, także miał FLEXA i również odnotował spadek temp, rozpoczynając od najmniejszych obrotów.Po pierwsze ja mówiłem o CNPS10X Performa z jednym wentylatorem a Ty mi tutaj nagle wyskakujesz z Flexem z dwoma wentylatorami? (widziałem tylko test gdzei Flex był z jednym wentylatorem i faktyczni H80 był tam wydajniejszy - naturalnie był też strasznie głośny) Po drugie jak zwykle nie dałeś żadnego link na potwierdzenie swojej teorii ale spx, przywykłego do tego, że wiele osób nie potrafi inaczej czegoś skrytykować jak tylko powiedzieć "bo tak"...Nie ma sprawy, znalazłem dla Ciebie przykładowy test, w którym widać kilka rzeczy jak np. to, że H80 wręcz wymaga super wydajnego wentylatora aby być na poziomie dobrej klasy coolera CPU a z kolei przy wentylatorach poniżej 1000 RPM H80 praktycznie "failuje". Naprawdę uważasz, że H80 z dwoma wentylatorami @ 2500 RPM to powód do dumy? Współczuję zatem... niestety Twoje testy wentylatorów są bardzo pokaleczone. Zero przydatności. Co mi z tego, że kupie sobie cichego Noiseblockera za 85 zł, skoro jego wydajność ( 35CFM ) jest tragiczna ? Skoro robisz test wentylatorów to przede wszystkim powinieneś zrobić test przepływu powietrza !! W innym wypadku taki test można sobie między bajki włożyć. I po takich testach jak twoje, jakiś naiwny żuczek poleci do sklepu, wywali 8 dych na wentyl a potem będzie się dziwić... " taki drogi a takkkkieee temperatury na procu". Boże, widzisz a nie grzmisz.. Testy wydajności wentylatorów również robię Mało tego, w przeciwieństwie do Ciebie nie sugeruję się danymi producentów bo wiem że to bezcelowe. Link to post Share on other sites
Recommended Posts