Damianominosxd 0 Napisano 22 Września 2022 Udostępnij Napisano 22 Września 2022 Witam... Wszystkich ponownie to znowu ja ponownie z tym samym problemem z kartą Graficzną lub czymś Innym Płytą główną może zasilaczem albo z całą skrzynką i podzespołami moimi za cholerę nie wiem. i nie potrafiłem zdiagnozować przyczyny problemu wadliwego podzespołu.. No Wiecie Mam Odpalonego PC na Pulpicie normalnie działa pięknie. Nic się nie dzieje.. Odpalę jakąś grę uruchomię. Pogram Kilka Godzin. czasami. cały wieczór czasami się to dzieje Bardzo Szybko. a czasami. trzeba chwilę odczekać. dodam że. ruszając kablem od zasilacza który podpinamy do karty bo ruszając nim gdy PC był odpalony działo się to samo nie ważne czy. miałem pulpit czy grę. ?? albo mi się tylko wydawało i nic takiego się nie działo nie wiem. wiem że podczas Gry. Dzieje się to co wam pokazałem na filmach dodam że Karta w spoczynku osiąga 49 stopni pod obciążeniem w grze nie przekraczała 50 stopni chłodzona buda 5 wentylatorami Dwa od dołu obudowy które wieją prosto na Kartę mimo tego jak widać na filmach i dokładnym opisie moim Cały czas. Dzieje się na okrągło to samo https://www.youtube.com/watch?v=23IXgFQKwho&list=WL&index=2&t=82s&ab_channel=lifexp https://www.youtube.com/watch?v=yrt77Z1cn2Q&list=WL&index=3&t=77s&ab_channel=DoDOStanev Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Nie ma co cudować - karta do sprawdzenia w innym kompie/inna karta w Twoim, ja bym w ogóle od tego zaczął. To w końcu jak ruszasz kablami na pulpicie - to jest problem, czy go nie ma? bo to jakby ważne jest, wiesz? no i od kiedy problem występuje, nie wiadomo jaka karta. Może to być wiązka, sam wtyk zasilający PCI-E na k.graficznej albo i w zasilaczu. Kable nie grzeją się? No i zatrzymaj ten potok myśli. Postaraj się pisać nieco bardziej przejrzyście. W pierwszym linku na YT chłop pisze co wypadałoby sprawdzić, oraz że w jego przypadku wadliwa była karta. Edytowane 23 Września 2022 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
Genghis Khan 120 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 To moze byc grafika, plyta, zasilacz... Najlepiej pokolei podmieniac te elementy, jak nie masz od kogo pozyczyc to pozostaje jakis serwis. Cytuj Link to post Share on other sites
Damianominosxd 0 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Karta RTX Gigabyte 2060 6GB D6 6G rev 2.0 wcześniej miałem w tym Pc 1060 będąc W grze takim Resident Villige w lokacji twierdza nagle wywaliło Czarny ekran brak obrazu na monitorze z gry Komputer cały czas chodził włączony. Karta zamieniła się w odrzutowiec helikopter... Potem podmiana na tego 2060 to samo. zasilacz Vero L2 600W silentium Pc.. szukałem wszędzie... rozważałem różne kwestie co to może być niestety.. ostatnio odpalam D3 gra mi ładuje świat wchodzę i bum Czarny Ekran Karta Huczy.... w obudowie... Reset PC chwilowe rozwiązanie. a najlepsze to to że Karta podczas Gry ma jedynie 50. Stopni nie podbija do 60 nawet... sprawdzałem na menadżerze urządzeń temperaturę karty za cholerę nie wiem co to problem występował ten sam z tymi dwoma modelami Kart najpierw gtx 1060 potem 2060 przeważnie w grach się to dzieje np na 2060 w wieśku 3 lokacja nowigrad próbowałem wykonać jakiś ruch geraltem Wywaliło czarny Ekran Karta Huczy komputer nie reaguje... na pulpicie nic takiego się nie dzieje poruszałem delikatnie kablem od zasilacza gdy miałem odpalony pulpit systemu karta zaczęła Huczeć Black Screen z automatu Edytowane 23 Września 2022 przez Damianominosxd Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) A jak karta siedzi w slocie? lekkie poruszenie góra-dół zmienia coś? Jak nie to reklamuj kable zasilające grafę, a jak zasilacz nie jest modularny - cały zasilacz do reklamacji. Trzeba by wziąć miernik, zmierzyć wszystkie połączenia we wtyku ruszając delikatnie przy tym kablami. Tymczasem wypnij wtyczkę i obejrzyj piny czy któryś nie jest uszkodzony - kable się nie grzeją? do tego przydałoby się (na włączonym kompie) posprawdzać miernikiem jak wygląda zasilanie, delikatnie przy tym ruszając przewodami we wtyczce - jak "prąd" będzie zanikał, wówczas sprawa będzie oczywista i podstawa do reklamacji kabla/zasilacza. Tylko to trzeba wiedzieć co się robi i na ile można sobie pozwolić, bo pchanie tam paluchów, albo o zgrozo metalowych elementów przy włączonym komputerze to już nie jest zabawa. Jak przewody są modularne, odpinasz i sprawdzasz każdy przewód - jego rezystancję między wtyczką od strony PSU a wtykiem PCI-E ruszając przy tym kablami, każda przerwa to podstawa do reklamacji kabli/zasilacza, a także "opór ponad normę" bo ten powinien być w zasadzie zerowy. Ja kupiłem SPC Supremo FM2 Gold 750W i wiesz co? 2 kable zasilające od SATA były uszkodzone. 2 ostatnie z 4 wtyków potrafiły w losowych momentach dosłownie odłączyć zasilanie i wywalić bluescreena. Tak, obydwa kable były walnięte, potem czuć było jak się grzeją od połowy. Zanim doszedłem o co chodzi... bo to SSD było podłączone, mało nie osiwiałem szukając przyczyny usterki dopiero podłączenie dysku HDD obnażyło problem, bo było tylko słychać cykanie głowicy, a talerze nie startowały, wtedy już wiedziałem co jest grane - a układ kabli i urządzeń nie pozwalał a podłączenie dysków inaczej jak na 2 ostatnie RMA zgłoszone i miałem nowe kable, chyba z innej rewizji, bo już 3 wtyki zamiast 4 - problem nigdy się nie powtórzył Edytowane 23 Września 2022 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
iro71 40 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 to z daleka pachnie jak kolega wyżej napisał rozchibotaną żle wpiętą wtyczką zasilania karty bo gdyby chodziło o 1 kartę można podejrzewać zimnylut na zasilaniu ale jeśli obie taki sam efekt dają to wtyczka ma końcówki porozszerzane albo kable trzynaja sie na kilku włoskach Cytuj Link to post Share on other sites
Damianominosxd 0 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Czyli Kupować Nowy zasilacz np taki 700W-Certyfikat który się bierze chyba nie ma tu żadnej różnicy czy to bronze gold silver platinium Modularny lub nie modularny... czy reklamować ten obecny który mam w obudowie VERO L2 ? i liczyć że go sobie zabiorą i mi dadzą nowy... chociaż wątpię w to bo ten aktualny zasilacz Modularny nie jest niestety ma jedną wiązkę kabli która się ciągnie od kostki z zasilacza i to wszystko jest połączane w jeden splot Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Już Ci pisałam na innym forum, ten zasilacz trzeba wymienić zanim uszkodzi bądź uśmierci na amen tą kartę graficzną. Cytuj Link to post Share on other sites
Damianominosxd 0 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Tak BlackCoffe Odpisałem ci tam... Przeczytaj jak możesz bo ja sam Się tego nie będę tykał.. nie chcę znowu jakiegoś Felernego Wadliwego Trafić Sam zasilacza wolę nie szukać bo nie chcę popełnić błędu Kasa nie ma znaczenia. ważne żeby działał na lata i Nie Robił Mi już. Tego co mam aktualnie Edytowane 23 Września 2022 przez Damianominosxd Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 Masz 3 lata gwarancji na zasilacz, jeżeli możesz sobie pozwolić na dłuższą przerwę od komputera - działaj, reklamuj. Jak nie, czeka Cię zakup zasilacza na ten czas. Nie mniej jednak, niezależnie co postanowisz, ja bym zasilacz reklamował. Masz system D2D, wysyłkę na koszt producenta - nic Cię to nie kosztuje. Nagraj film telefonem co się dzieje, wrzuć go na jutuba, zgłoś problem na stronie SPC i czekaj na odpowiedź - załącz link do filmu, opisz co i jak. Problem w końcu występuje bezpośrednio we wtyczce/w kablu, a sam fakt zmienionej karty graficznej, co nie spowodowało ustąpienia usterki - chyba jednoznacznie wskazuje na winowajcę w postaci zasilacza. Wezmą go na testy, posprawdzają i będziesz miał odpowiedź. Ja po swoim jednostkowym przypadku stwierdzam, że support w SPC działa na prawdę sprawnie. Nie terroryzuj już karty bardziej, bo jak pisze BlackCoffe może to się ostatecznie bardzo źle skończyć... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Damianominosxd 0 Napisano 23 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2022 (edytowane) Cóż No to Czeka Mnie Kupno Nowego zasilacza.bo udowadnianie im że wina nie leży po mojej stronie. itp nie mam na to czasu siły i nerwów Komputer sprawny jest mi potrzebny cały czas działający wiecie ale ja nie mam o tym zielonego pojęcia. nie chcę znowu trafić na jakąś felerną wadliwą sztukę.. potrzebna mi będzie wasza pomoc w wyborze nowego zasilacza i modlę się o to aby ten był już na zawsze sprawny a szczególnie w momencie kiedy ja gram w gry po nocach bardzo długo bez obawiania się strachu że nagle mi wywali... nie wiadomo kiedy podczas gry więc zdaję się na porady w doborze zasilacza gold bronze silver platinium to chyba bez znaczenia skoro te certyfikaty i tak nie zapobiegną temu o czym wam mówiłem i pokazywałem w filmach po prostu chcę działającego PC na którym będę mógł grać i nie bać się że znowu się to stanie... Cena zasilacza Nie ma znaczenia ważne aby. działał i już więcej się tak nie działo Edytowane 23 Września 2022 przez Damianominosxd Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 (edytowane) Słuchaj ale tu nie ma udowadniania że wina leży lub nie leży po Twojej stronie. Kable nie służą do wyginania, wykręcania i kręcenia kółek zasilaczem - każdy, nawet największy laik o tym wie, podłączasz i zostawiasz, to żadne "rocket science". Czytałeś co pisałem Ci wyżej o moim przypadku? Dysk potrafił działać miesiąc bez awarii a w pewnym momencie podczas grania wywalało bluescreena i dysk znikał z BIOSu. Potem magicznie się pojawiał - tutaj winne mogło być wszystko, sam dysk, taśma sata od transferu danych, usterka płyty głównej - kable to było coś o czym nigdy bym nie pomyślał nawet, dysk był podłączony pod najdłuższe wtyki na przewodzie - bo tak mi pasowało, tylko te dwa sięgały miejsca na SSDki w obudowie, i zarówno jeden kabel jak i drugi był felerny i to mnie zmyliło. Dysk trafił do szafy jako uszkodzony, bo stwierdziłem że już się "skończył" - inna taśma sata, inny port na płycie, nic nie pomaga - dysk martwy. Kupiłem drugi i problem po kilku miesiącach zaczął się powtarzać - więc zacząłem drążyć, bo niemożliwe to było by kolejny dysk posypał się w tak krótkim czasie. 2 inne dyski HDD miałem podłączone po przejściówce z molexa na sata - i nawet nie przyszło mi do głowy by sprawdzić na którymś "felernego" w moim mniemaniu dysku SSD - w końcu sprawdziłem na jedynych 2 wtyczkach które sięgały. Wtedy po raz pierwszy poczułem jak kable się grzeją, i to mi dało do myślenia że to one muszą być wadliwe. Na spokojnie nagrałem film, pokazałem jak zachowuje się dysk w momencie podłączenia wadliwych wtyków na kablach a jak na sprawnych. Od ręki dostałem pocztą 2 komplety przewodów. Tutaj jest gorzej, bo zasilacz musi trafić do nich na testy - jeżeli za każdym razem przy ruszeniu kablami grafa traci zasilanie to nad czym tu się zastanawiać? Raczej niemożliwe by wadliwa była kolejna karta... dlatego sugerowałem sprawdzenie jej w innym komputerze, dla świętego spokoju - a TY zyskasz kolejny argument przy RMA. Jak nie chcesz tego zasilacza, ja się mogę nim zaopiekować Wyślij mi go, ja mu dam drugie życie i na pewno mi się przyda Edytowane 24 Września 2022 przez wid3l3c Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 Odpisałam Ci Ale jak możesz go reklamować to spróbuj, zawsze kasa wróci. Zasilacze SPC to loteria, można trafić fajną sztukę a można i szajs. Cytuj Link to post Share on other sites
Damianominosxd 0 Napisano 24 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Września 2022 (edytowane) Czytałem Dokładnie Wszystko co pisałeś... I wiesz Tak najchętniej to bym wywalił to Vero L2 na śmietnik. i od teraz nienawidzę tą firmę. za to że tyle nerwów krwi mi zepsuli. to nie jest tak łatwo... Nie mogę Reklamować Panowie i panie tego zasilacza bo do tego potrzebne jest na Stronie silentium PC gdy składam RMA zgłoszenie Reklamacji podanie daty zakupu Paragonu Faktury i innych rzeczy Których nie posiadam bo Komp był Składany przez sklep który się tym zajmował więc wiecie nie mam jak Reklamować zrobię W poniedziałek tak jak mówi Black Kupię jeden z tych zasilaczów nie ważne który obydwa dobre... i oddam całą skrzynkę aby... za przeproszeniem. Wywalił mi tego L2 i wsadził nowy... I Miejmy nadzieję że Problem odejdzie Raz na zawsze i... Będzie W spokoju Normalnie nocne granie w każdą grę jaką tylko mam bez żadnego czarnego ekranu Karty która zamienia się w odrzutowiec :(( Edytowane 24 Września 2022 przez Damianominosxd Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14071 Napisano 24 Września 2022 Udostępnij Napisano 24 Września 2022 Ale możesz zareklamować tego Vero w sklepie gdzie go kupiłeś, niech oni go wyślą do SPC. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts