Canibal 7 Napisano 10 Września 2022 Udostępnij Napisano 10 Września 2022 Witam ostatnio kiedy nagrywałem cokolwiek na płytę w modzie było NERO. Chciałbym zrobić na płytach backup zdjęć itp. Jaki program obecnie jest najlepszy by tego dokonać ? Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Nero to najbardziej znany i chyba najstarszy program do nagrywania CD/DDVD/BD Korzystam z Nero od lat i praktycznie zero kłopotów. Są inne programy ale po co szukać coś innego skoro poczciwy Nero zrobi to tak samo jak nie najlepiej ? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
LordAnpu 30 Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Jeżeli gdziesz w szufladzie leży stara płyta z Nero 7 dodawna do nagrywarki to jeszcze będzie ok. Jak nie to za wersje Nero Burning ROM trzeba zapłacić, o wersji free od 9 to nawet szkoda gadać. Z darmowych CDBurnerXP i ImgBurn. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Canibal 7 Napisano 11 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2022 3 godziny temu, LordAnpu napisał: Jeżeli gdziesz w szufladzie leży stara płyta z Nero 7 dodawna do nagrywarki to jeszcze będzie ok. Jak nie to za wersje Nero Burning ROM trzeba zapłacić, o wersji free od 9 to nawet szkoda gadać. Z darmowych CDBurnerXP i ImgBurn. Darmowe programy na moje potrzeby powinny starczyć. Jakąś wersje nero mam z nagrywarką , musiałbym płyty poszukać ale nie wiem czy będzie obsługiwac Bluray. Cytuj Link to post Share on other sites
sebki1 583 Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Od siebie moge polecic CDBurnerXP - uzywam go juz dosc sporo czasu, darmowy program, ktorym nagrasz praktycznie wszystko Cytuj Link to post Share on other sites
Arnold 925 Napisano 11 Września 2022 Udostępnij Napisano 11 Września 2022 Ja kiedyś uzywałem tego programu jak jeszcze uzywałęm płyt do wszystkiego Nigdy nie zawiódł. https://www.burnaware.com/ Cytuj Link to post Share on other sites
030366 1011 Napisano 23 Września 2022 Udostępnij Napisano 23 Września 2022 W dniu 11.09.2022 o 17:54, Canibal napisał: stara płyta z Nero 7 dodawna do nagrywarki Czy Nero 7 będzie obsługiwać Bluray? Jakoś nie wydaje mi się, bo to wersja z 2005 roku. Wtedy BD jeszcze nie było chyba nawet na rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts