Grimmek 0 Napisano 5 Września 2022 Udostępnij Napisano 5 Września 2022 Dzień dobry Poszukuje nowych słuchawek do grania i oczywiście słuchania muzyki na komputerze. Do tej pory używałem Audio-Technica ATH-ADG1X podłączanej pod AIM SC808 i byłem zadowolony. Poszukuje czegoś jak powyżej tylko w trochę niższej cenie czyli nauszne, otwarte słuchawki z mikrofonem. Jeżeli chodzi o kwotę to może powiedzmy do 800zł. Jeżeli chodzi o gry to różne od Valoranta, CSa, WoWa, gry d&d po jakieś roguelike. Jeżeli chodzi o muzykę to nie jestem jakimś entuzjastą basów czy czegoś innego. Chodzi tylko o to żeby przyjemnie się jej słuchało. Może ktoś doradzi słuchawki zamknięte jestem otwarty na propozycję. Wiem, że dużo ludzi poleca słuchawki bez mikrofonu, ale nigdy nie korzystałem z tego rozwiązania i nie wiem jak wypadnie taki mikrofon. (Moja obawa jest tak że nie będzie wychwytywał mojego głosu). Może niech pierwszą opcją będą te z wbudowanym mikrofonem. Bardzo dziękuje za odpowiedź. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 5 Września 2022 Udostępnij Napisano 5 Września 2022 W takim budżecie może ciebie czekać zjazd jakości dźwięku. Nie da się tak łatwo zastąpić te ATH. Cytuj Link to post Share on other sites
Grimmek 0 Napisano 5 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Września 2022 hehe w sumie takiej odpowiedzi się nie spodziewałem. Widzę, że ten sam model jest w Tophifi za 900zl w sumie. Tylko ciekawe jak długo potrzymają. Może jakaś propozycja do 900 już jeżeli patrzę takie same w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Adrian6969 15 Napisano 6 Września 2022 Udostępnij Napisano 6 Września 2022 Może coś takiego jak Sennheiser HD 560s razem z kablem V-Moda Boom Mic? Trzeba kabel zakupić oddzielnie ale duo działa znakomicie, chociaż nie wydaje mi się żeby te słuchawki były lepsze niż Audio Technica, myśle że są dość porównywalne, ale to zawsze coś innego... A może jeśli będziesz chciał dopłacić, to będą dobre Sennheiser HD 600 lub 650? Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 7 Września 2022 Udostępnij Napisano 7 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 21:25, Grimmek napisał: Może jakaś propozycja do 900 już jeżeli patrzę takie same w tej cenie Opcja słuchawki bez mikrofonu. Zdecydowanie będzie łatwiej wybrać coś z odpowiednią jakością.Dobry mikrofon można dokupić do zestawu. Cytuj Link to post Share on other sites
Grimmek 0 Napisano 8 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Września 2022 No tak też myślałem, że łatwiej jest wybrać bez mikrofony jakieś beyerdynamic, audio technika czy sennhezary. No dobra to już mniej więcej wiem co i jak. Dzięki za pomoc Adrian6969 i adivxv. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 9 Września 2022 Udostępnij Napisano 9 Września 2022 Moja taka mała propozycja ,jeśli chcesz mniej wydać to Fidelio X2HR. Co prawda, nie mają tak przepastnej sceny jak ATH i pozycjonowania ale przestrzeń za to bardziej efektowna i bardziej muzykalne ,cieplejsze brzmienie. Cytuj Link to post Share on other sites
Ankawww 0 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 A może z audictus ja mam od nich i jestem bardzo zadowolona Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 My tu rozmawialiśmy o tym co najlepsze dla autora polecić, a nie kto jest z czego zadowolony. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts