FullObcyk81 4 Napisano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 Witam! Nie mogę uruchomić DD Live ani DTS Connect z panelu creative w sound blaster z se. Wcześniej nie było problemu, w zakładce kino wystarczyło zaznaczyć dd live lub dts connect i na sounbarze pojawiało się dd lub dts. Teraz otrzymuje przy próbie uruchomienia któregoś z kodeków komunikat jak na zrzucie ekranu. Karta połączona przez wyjście optyczne z sounbarem. Ustawione zgodnie z zaleceniami w windows 10 jako domyślne urządzenie. Nie wiem co się stało. Nic nie grzebałem. Po pojawieniu się problemu zainstalowałem stery od nowa włącznie z czyszczeniem rejestru, nie pomogło. Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 28 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2022 (edytowane) Też posiadam tą kartę i chyba nigdy z tych funkcji nie potrafiłem używać. One i tak do niczego nie są potrzebne no może do filmów oglądanych na Bluray jakoś tak Pozdrawiam No chyba że jest są do tego potrzebne jakieś super głośniki z dekoderem dzwięku w tych systemach Edytowane 28 Sierpnia 2022 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 W ustawieniach dzwięki ustaw SPDiF OUT, i daj znać czy zadziałało Cytuj Link to post Share on other sites
FullObcyk81 4 Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 8 godzin temu, Wik-Mar napisał: W ustawieniach dzwięki ustaw SPDiF OUT, i daj znać czy zadziałało Przełączenie na SPDiF OUT niestety nic nie zmienia. Cały czas ten sam komunikat. Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 29 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 W menadżer zadań poszukaj uruchomionego odtvarzacza audio i go zatrzym, w grach czy odtwarzaczu filmów miałeś dzwięk DD Cytuj Link to post Share on other sites
FullObcyk81 4 Napisano 29 Sierpnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2022 58 minut temu, Wik-Mar napisał: W menadżer zadań poszukaj uruchomionego odtvarzacza audio i go zatrzym, w grach czy odtwarzaczu filmów miałeś dzwięk DD Zasada była taka, że jak uruchomiłem tryb kino, i wybrałem któryś z koderów dd lub dts to np. oglądając youtube, spotify miałem na belce soundbara dd lub dts, sound blaster kodował to w locie. Korzystam również bezpośrednio z soundbara po hdmi do oglądania filmów, wystarczy przełączyć w menadżerze dźwięków i idzie dolby bezstratnie. Zawsze mogłem robić to sobie zamiennie bo dźwięk na youtube wiadomo bezpośrednio z sondbara idzie tylko w pcm, a jak sobie przełączyłem na sundblastera to miałem w locie ddlive lub dts. Poszperam choć nie mam pomysłu co może blokować te kodeki. Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 136 Napisano 30 Sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2022 Odepnij wszystkie kable od soundbara i prądowy odczekaj jakieś 10 minut. Lub przywruć ustawienia fabryczne. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts