Vorgenus 15 Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 WItam, proszę o pomoc w wyborze tabletu Główne zastosowanie to streaming video róznej maści i przeglądanie neta w kabinie ciężarówki nic wyszukanego (może wleci jakiś film z karty pamieci lub pendrive-a) Wstępne wymagania: - ekran między 8.5-11 cali - 4g/5g - żeby nie zamulał słabym prockiem lub małą ilością ramu - sensowny czas działania na baterii Z rozszerzeniem pamięci sobie poradzę (mam zachomikowane 2 karty pamięci samsunga 64GB i kilka pendrive-ów od 8 do 64 giga, więc coś w zapasie zawsze będzie Budżet powiedzmy max 1000pln Wstępnie rozważam nokie, huaweia ale nie mając doświadczenia z tego typu sprzętem nie wiem na co zwracać uwagę, a macanie w sklepach nie wiele wnosi do sprawy bo tam wszystkie działają przyzwoicie, a wrzucenie kilku apek może to szybko zmienić Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 22 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 Mam od kilku lat huawei T5 - Jak dla mnie rewelacja pod każdym względem. Gram i oglądam seriale - wersja pamięci...niestety nie pamiętam...chyba mam 32 gb... Są wersje z 16 32 i 64 gb pamięci... Tylko pamiętaj by nie oglądać nic podczas jazdy bo ci nogi z d... powyrywam... ! Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 15 Napisano 22 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 22 Lipca 2022 (edytowane) Dzięki za info Spokojnie aż takim hardkorem nie jestem żeby oglądać coś w trakcie jazdy ja nawet smsów nie piszę w trakcie jazdy a przez telefon to rozmawiam przez głośnik lub słuchawki. A ta twoja t5 ile ma ramu? 2 czy3? Celuję raczej w modele z 4 giga ramu. Jeszcze kwestia procka. Sporo modeli lenovo ma mediateka, a nie jestem do niego specjalnie przekonany (szczególnie po telefonie xiaomi redmi 6A) W huaweiu nie przeraża mnie brak dostępu do sklepu googla. Edytowane 23 Lipca 2022 przez Vorgenus uzupełnienie wypowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
pawluto 202 Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Mam 16/2 gb ramu - wszystko chodzi idealnie a jak kupisz 32/3 to bedzie chyba jeszcze lepiej ... Sklep Play mi nie potrzebny - tam i tak wszystko poobcinane albo z reklamami . Są inne sposoby na to Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 15 Napisano 23 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Mi w sumie też sklep nie potrzebny. W grę wchodzi tylko oglądanie filmów i przeglądanie neta. Dzięki za info Zdecyduję się na huaweia tylko wezmę z większą ilością ramu, min. 3giga Cytuj Link to post Share on other sites
Wik-Mar 129 Napisano 23 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 https://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/jaki-tablet-kupic-ranking-tabletow-2022.html Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 15 Napisano 23 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2022 Dzięki za linka teraz do gry wchodzi jeszcze nokia t20 Cytuj Link to post Share on other sites
martinelo 1 Napisano 27 Września 2022 Udostępnij Napisano 27 Września 2022 Mogę polecić Samsunga Tab S7 tylko tego mniejszego 11cali bo jak miałbym kupić tego 12.4 to chyba wolałbym telewizor kupić Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 15 Napisano 29 Września 2022 Autor Udostępnij Napisano 29 Września 2022 Ostatecznie kupiłem nokię t20 z lte. Na razie nie ma się do czego przyczepić. Do użytku w trasie jest bardzo dobry Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts