Pieselke_ 0 Napisano 12 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 moja karta graficzna zablokowała zegary na 135mhz i nic nie pomaga (gtx970 od msi) Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 14077 Napisano 12 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 Podaj markę i moc zasilacza oraz resztę podzespołów. Cytuj Link to post Share on other sites
Pieselke_ 0 Napisano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2022 (edytowane) zasilacz Nox Uranus VX 650 W Bronze Edition 650 W (https://www.amazon.pl/Nox-Uranus-Bronze-czarny-pomarańczowy/dp/B076D1WYM9) procek i5 4570 8GB ramu samsungi jakies Edytowane 12 Lipca 2022 przez Pieselke_ Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Odinstaluj kartę i sterowniki (najlepiej DDU) i zainstaluj ponownie. Podepnij wszystkie kable od zasilania. Cytuj Link to post Share on other sites
Pieselke_ 0 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 odinstalowałem i zainstalowałem ponownie i dalej nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 (edytowane) No to jeszcze może ja wyjmij z gniazda i wsadź ponownie . Choć zbliżamy się do stwierdzenia ,że karta Ci padła . Edytowane 13 Lipca 2022 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Jak już ją wyjmiesz to najlepiej zanieś ją do kolegi, wujka, brata czy serwisu i nie odpalą na innym pc. Jak u nich będzie to samo to znaczy że padła. Jak masz jakieś programy typu msi afterburner itp, to też je odinstaluj, może one cos blokują. Cytuj Link to post Share on other sites
Pieselke_ 0 Napisano 13 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 41 minut temu, jakub1t napisał: No to jeszcze może ja wyjmij z gniazda i wsadź ponownie . Choć zbliżamy się do stwierdzenia ,że karta Ci padła . dalej jest blokada na 135mhz 26 minut temu, olo163 napisał: Jak już ją wyjmiesz to najlepiej zanieś ją do kolegi, wujka, brata czy serwisu i nie odpalą na innym pc. Jak u nich będzie to samo to znaczy że padła. Jak masz jakieś programy typu msi afterburner itp, to też je odinstaluj, może one cos blokują. odinstalowałem wszystkie programy tego typu i w grach jest tak samo jak było Cytuj Link to post Share on other sites
olo163 1264 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 No to przetestuj na innym pc, nic więcej nie wymyślimy. Cytuj Link to post Share on other sites
RalfNwn 95 Napisano 13 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2022 Można jeszcze sprawdzić temperatury GPU (GPU-Z, zakładka sensory) czy spróbować odpalić FurMark'a (domyślny test, sprawdzamy taktowania i temperatury) albo nawet Afterburnera i pobawić się suwakami. Często jakieś aplikacje/usługi (np. shadowplay) w tle mogą mieszać w podobny sposób. System nie sypie jakimiś błędami związanymi z GPU? Może warto by sprawdzić zdarzenia systemowe, czy nie ma błędów związanych ze sterownikiem graficznym. Jeśli nie masz dostępu do kogoś ze sprawnym PC, który by Ci przetestował tą kartę, to można postawić tymczasowo goły system na jakimś dysku/partycji i sprawdzić kartę. Czasami nawet relog na świeże/tymczasowo dołożone konto w aktualnie używanym Windows pomaga stwierdzić, gdzie leży problem. Cytuj Link to post Share on other sites
Pieselke_ 0 Napisano 14 Lipca 2022 Autor Udostępnij Napisano 14 Lipca 2022 Karta ma 30stopni w grach i normalnie na pulpicie. W afterburner dodawanie np 100mhz na pamięci i na rdzeniu nic nie zmienia, zdarzenia systemowe sprawdzę jak będę w domu i dołożę konto żeby sprawdzić czy coś się zmieni. Karta nie sypie żadnymi artefaktami wszystko się normalnie wyświetla. Cytuj Link to post Share on other sites
Overclock666G 133 Napisano 18 Lipca 2022 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2022 Jeszcze masz 2 kroki łatwe w wykonaniu, a zawsze jakaś szansa że może akurat pomogą i będzie "happy end" > 1. instalacja sterowników starej daty, np. 6miesięcy po wyjściu karty (mało inwazyjna metoda), 2. wgranie nowego biosu (większa inwazyjność lecz robiąc wszystko po kolei też nie powinno być teoretycznie problemu). Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts