Skocz do zawartości

Smartfon z dobrym aparatem do 1500-1800

Recommended Posts

Witam poszukuje jw smartfona nowego lub uzywanego z gwarancja ktory ma spelniac nastepujace kryteria:

-Dobry aparat 

-Duza bateria lub w przypadku mniejszej jak najszybsze ladowanie

-Milo by bylo jakby byl jack 3,5mm

-Fajnie jakby mial filmy w 4k, ale nie jest to warunek konieczny

-Cena najlepiej w okolicach 1500zl ,do tego budzetu moge dorzucic maks 300zl jesli bedzie warto

-Wysoka jasnosc ekranu , bo w moim obecnym redmi note 4 ,przy maksymalnej jasnosci malo co widac w jasniejszy dzien

-Nie grzejacy sie procesor , bo RN4 z mediatekiem to jest jakas masakra mozna sobie czasami praktycznie reke oparzyc.

-Na przednim aparacie ,ani na dodatkowych jakos mi specialnie nie zalezy.

-Płynne dzialanie przez dluzszy okres czasu min. 3lata 

-Chcialbym zeby aparat mial stabilizacje jesli to w tej kwocie mozliwe oraz robil przynajmniej dobre zdjecia nocne

-Milo by bylo miec glosniki stereo

-Nfc

-Milo by bylo miec 5G ale nie jest to konieczny warunek 

-Milo by bylo jakby ten telefon byl wzglednie maly tzn do 6" ,chyba ze nie bedzie nic ciekawego to przeboleje ten wiekszy rozmiar.

-Nie musi to byc najnowszy model danej firmy ,ale fajnie by bylo gdyby mial dalej jeszcze wsparcie i otrzymywal aktualizacje czy to androida czy nakladki producenta.

-Min 6gb Ramu , najlepiej 8

-64GB pamieci lub 128 ,wiecej napewno nie potrzebuje (teraz mam w wersji 64GB wolne jakies 24GB)

-wyswietlacz Amoled lub cos podobnego

-Procesor min 8 rdzeni , milo by bylo gdyby kazdy byl taktowany powyzej 2.0ghz

Telefon bedzie sluzyl glownie do ogladania yt, netflixa, spotify , instagram, aplikacje bankowe, poczta, potwierane powyzej 30 kart w przegladarce  oraz robienia zdjec i krecanie filmow czasem jakies nie bardzo wymagajce gry. Z mojego Xiaomi jestem zadowolony oprocz tych 2 rzeczy no i moze troche sie za dlugo laduje, ale przyszedl czas na zmiany.  W oko wpadly mi nastepujace modele: Redmi Note 10 Pro, Redmi Note 11 Pro , Mi 11lite . Nie zamykam sie tylko na xiaomi moze jest cos rownie dobrego w tej cenie. 

Ja przy takich założeniach kupiłem Huawei P30, bo dobry, z Google i mały, 6.2 cala.
Pewnie musisz się pogodzić w innym przypadku z 6.4 i na przykład dobry jest realme gt master edition bo mój syn nie narzeka.
Najlepiej pewnie by było znaleźć szaysunga S20fe... Taki kompromis wszystkiego, może P30 pro Huawei...

Co sadzicie o moich typach ktore podalem w ogloszeniu warto sie ktoryms zainteresowac? Jezeli nie bedzie jakos znacznie gorszy to moze kosztowac nawet 1300 zl , 1500 nie jest sztywnym limitem. Na co zwrocic uwage przy kupnie uzywanego telefonu z gwarancja ? Mam mozliwosc kupic za 1300 zl febrycznie nowy ,z gwarancja producenta Xiaomi Redmi Note 11 Pro 6/128GB 5G (zakupiony w orange z przedluzenia umowy, mam tam na tyle blisko ze moge podjkechac i go obejrzec) ,warte to zachodu? O cos warto zapytac szczegolnie w zwiazku z tym telefonem?

Przy zakupie telefonu od operatora musisz wiedzieć że jak ktoś przestanie płacić rachunki to go zablokują.
Najlepiej szukać czegoś co było kupione w media expert, euro rtv agd, czy innej sieciowce, i jest faktura z nr.

• Dzięki 1
5 godzin temu, AudiAWX napisał:

Przy zakupie telefonu od operatora musisz wiedzieć że jak ktoś przestanie płacić rachunki to go zablokują.
Najlepiej szukać czegoś co było kupione w media expert, euro rtv agd, czy innej sieciowce, i jest faktura z nr.

Dzieki za info czyli to dosc ryzykowne , a jest duzy wysyp wlasnie takich ogloszen. Ile uzywasz tego Huawei P30 ? Zastanawialem sie tak jak pisales nad modelem pro , czytalem opinie ze lubi sie zawieszac i samoczynnie minimalizowac aplikacje. Prawda to? Dostaje jeszcze jakies aktualizacje systemowe? Samsung patrzylem i mi nie pasuje szczegolnie przez to dlugie ladowanie i slaba ladowarke w komplecie. Zaciekawil mnie ten Realme jak dlugo go masz i jak wyglada wytrzymalosc na baterii i robione zdjecia,posiada on stabilizacje obrazu, glosniki stereo tez sa na pokladzie (czytalem o braku stabilnosci ,prawda to?)?

Edytowane przez Grzech10

Tamat do zamkniecia . Kupiłem realme gt master edition za 1190 w mediaexpert. Mam nadzieje ze bedzie git. Stabilizacja i zdjecia mi odpowiadaja , bo sie troche w sklepie pobawilem. Tył w czarnym sie dosc palcuje ale jest etui w zestawie wiec ok. Wiecej dam moze znac po min 6 miesiacach uzytkowania.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...