Skocz do zawartości

Nowy zestaw do gier, zawsze robię OC

Recommended Posts

Szukam zestawu do gier:
Moj zestaw:
i7 12700K 
chłodzenie SIlentiumPC  Navis RGB 360 (pod obudowe silentium ze sterownikiem rgb)

Czy dam rady podkręcić tego proca na tym chłodzeniu ?

Trochę dziwny zestaw pamięci za 1200zl i buda i chłodzenie od spc? Masz już obudowę? Jaka obudowa, masz to już kupione bo pamięci nieopłacalne, całkiem, z690 a-pro płyta by starczyła itd.  Procka da radę podkrecic na tym navisie ale to nie jest szalenie wydajne AIO. Wydajniejsze a też świecące https://www.proshop.pl/Chlodzenie-CPU/Arctic-Liquid-Freezer-II-360-A-RGB-Chlodzenie-wodne-procesora-Max-25-dBA/2957240

Jak tylko do grania OC to i Navis da radę

Ja mam crucialle 2x16gb 3200cl16 i się kręcą 3600 16-18-18-36, te 3600cl16 po prostu xmp wystarczy chyba że chcesz się pobawić, a te neo to tylko do zabawy w OC, tak to szkoda kasy:

https://www.tomshardware.com/reviews/gskill-trident-z-neo-ddr4-3600-c16-2x16gb-review

Wiem też że na z690 na nowszych biosach MSI, nie wiem jak inne płyty, to gear 1 pozwala często na 3800 i więcej zależy od CPU jaki się trafi. Ale to zabawa dla tych co lubią grzebać, bo do dużo czasu zlatuje żeby testować ustawić znów testować itr, parę dni może zejść, wielu woli złożyć pc i grać

W dniu 6.04.2022 o 20:12, aleksander12 napisał:

Są jakieś testy albo ktoś je kręcił na takie timingi? Dzięki za podpowiedź kręciłem kilka prockow i karty graficzne a nigdy Ramu

Gra nie warta świeczki żeby brać ramy za ponad tysiaka i bawić się timinigi. Daruj sobie bo pożytku z tego będzie naprawdę tyle co pies napłakał

12700K pod OC i Navis - darowałbym sobie bo to będzie suszarka. Ten CPU po OC łyka grubo ponad 200W. Jak coś to LFII 360 z grubą chłodnicą i ze zdecydowanie lepszymi wentylatorami P12. Przy okazji OC obecnie jest bardzo mało opłacalne patrząc na zegary bazowe a zegary po OC + wzrost poboru prądu i temperatur. 

W dniu 6.04.2022 o 18:35, aleksander12 napisał:

Bude mam fajna szklana silentium pc duża z wentylatorami rgb

Jaki model? 

https://proline.pl/koszyk/87235c44 jak chcesz, masz model LF 360 z ARGB

W dniu 9.04.2022 o 09:07, aleksander12 napisał:

W założeniu szukam Ramu który pójdzie na CL 16-16-16-36 3600. Czy ten Ripjawsy pójdą na tych ustawieniach? 

100% gwarancji Ci nie dam ale dopłata do B-Die i tak nie ma kompletnie sensu. 

Buda no może być.