Skocz do zawartości

Urządzenie 3w1 lub skaner do małej firmy

Recommended Posts

Cześć,
szukam urządzenia 3w1 (z naciskiem na dobry skaner) lub sam skaner do zastosowań biurowych. Najważniejsze cechy to:
-skan dwustronny z adf,
-możliwość wyboru, do którego pc ma iść skan,
-połączenie ethernet lub wifi,
-w przypadku urządzenia 3w1 lepiej żeby było mono laserowe niż kolor atrament, ale nie jest to cecha kluczowa,

-budżet do +/- 2k netto.

Wpadł mi w oko Epson workforce ds-1660W, ale z tego co widzę (chyba) nie ma on w standardzie obsługi skanu do różnych urządzeń. Aktualnie używany DELL 2335dn zaczął się sypać, więc szukam czego na wymianę. Najwięcej na urządzeniu będzie skanowania, ale nie wyklucza to kombajnu, bo zawsze może on robić jako awaryjna drukarka. Możecie mi polecić coś sprawdzonego w boju? 

Odnośnie urządzenia 3w1 zastanawiam się nad Canon i-SENSYS MF443dw.

Edytowane przez Layonel

Podzwoń po lokalnych serwisach ksero , może mają w ofercie Poleasingową Konice minoltę 4050 ( toner na 20 tysięcy stron A4 , bęben unit na 60 k stron ) w zależności ile skanów będzie robione miesięcznie:

Dopytaj serwis o koszt wymiany zestawu rolki pobierającej adf z montażem; na allegro sam zestaw https://allegro.pl/oferta/minolta-bizhub-3320-4020-4050-4750-rolka-adf-7528793643 lokalnie cena może niższa będzie na regeneracji z wymianą samych gumek ciągnących. Montowanie samemu wymaga wprawy gdyż można uszkodzić zaczepy.

40 kopi na minutę , skan do udostępnionego katalogu sieciowego, skan do Email, skan do FTP. Kopiarka podpięta do rutera/switcha bedzie wykrywana w lokalnej sieci wi-fi, Mozliwość druku z telefonu ( android po wifi )

Druk cz-biały , skan kolorowy. Skan do PDF , jpg , tiff

Edytowane przez Teshi

Mam u siebie laserowego Brothera MFC-L2752DW jest to urządzenie 4w1 (drukarka,kopiarka,skan,fax) 

i z czystym sumieniem mogę go polecić, z tych ważniejszych cech:

• drukuję tylko monochromatycznie (czarno-biale)
  • kolorowy ekran dotykowy lcd 6,8 z dźwiękiem
  • spory pojemnik na papier na dole
  • jak na mój gust obsługa jego jest bardzo intuicyjna
  • jest w pełni dwustronna kopiarka/drukarka
  • ma ADF - wkładasz tone papieru, sam je kseruje
  • połączenia sieciowe: Wi-Fi (bgn 2,4GHz), Ethernet (RJ45), kabel USB, NFC/Wi-Fi Direct dla telefonów, FAX (RJ11)
  • znosi miesięczne obciążenie do 15.000 stron
  • bęben wytrzymuję do 12,000 stron, potem wymiana
  • toner startowy jest do 1.500 stron
  • wchodzą do niego dwa tonery: mały do 1.500 str. i duży do 3000 str.
  • zamienniki tanie duży 3000 str. za 40 zł, a nowy bęben też podobnie 50 zł
  • gwarancja w systemie 2+1, trzeba przedłużyć na stronie brothera do 3 lat (czas to chyba 30 dni od zakupu)
  • sterowniki / oprogramowanie czasami potrafi być upierdliwe, ale za to wychodzą często aktualizacje z poprawkami