shandala 2 Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 (edytowane) Cześć. Mam całkiem dobrego PCta ( mogę sobie pograć w co chce na przyzwoitych ustawieniach), monitor 144hz, cały gamingowy set. Potrzebuje jednak kupić laptopa. Zależy mi przede wszystkim na niskiej wadze i długim czasie pracy na baterii, poza tym fajnie gdyby głośniki były jak na laptopowe przyzwoite. Niedawno kupiłem sobie Iphona 12 i jestem zakochany w iOS. Stąd pomysł o macbooku (synchronizacja notatek, zdjęć itp.) Poza tym bardzo podoba mi się wizualnie. Najtańszy używany z procesorem M1 to ok. 3500zł. Nie chcę tyle wydawać w tym momencie. Wiem że M1 to mała rewolucja w tych laptopach, ale czy do youtuba, netflixa, spotify, facebooka, pisania, nie wystarczy jakiś starszy AIR? Jeśli tak to z którego roku? Idealnie byłoby kupić coś za ~1500-2000zł z OLXa. Długi czas pracy na baterii oznacza dla mnie powiedzmy 8H. Edytowane 6 Marca 2022 przez shandala Cytuj Link to post Share on other sites
Marek Tarek 0 Napisano 6 Marca 2022 Udostępnij Napisano 6 Marca 2022 Jeżeli rzeczywiście zakup ten ma służyć do pracy na uczelni typu notatki i użytku domowego, to Air wystarczy. Jeśli zależy Ci na czymś nowszym (a zawsze to lepiej, jeśli chodzi o wsparcie), to modele 2018-2019. Różnice pomiędzy nimi są marginalne, więc w razie wahań cenowych trzymałbym się po prostu tańszego (zapewne 2018). Jedyna przewaga 2019 to chyba to, że program wymiany klawiatur działa rok dłużej. W podanym budżecie jest jakaś szansa, że coś znajdziesz (pytanie tylko skąd jesteś - w większych miastach łatwiej o odbiór osobisty, a to właśnie tej metody "dostawy" bym się trzymał). Przemyśl jednak wejście w ekosystem, gdyż chociaż iOS może się spodobać (a w Twoim wypadku to chyba mało powiedziane), to jednak ma parę bolączek. Rozpoczynając od okrojonych funkcjonalności w Naszym kraju (np. klawiatura, Mapy, Apple One Premier), a na hermetyczności kończąc (Apple najlepiej dogada się z Apple, natomiast wkoło Zielone Roboty) Cytuj Link to post Share on other sites
shandala 2 Napisano 7 Marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 Marca 2022 A gdyby pomyśleć o Microsoft Surface? Macie jakieś doświadczenie z tym sprzętem? Ze środowiskiem microsoftu mam od urodzenia do czynienia i byłoby mi łatwiej na pewno Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts