henk-z 4 Napisano 24 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Ceny podobne, wydajność też chyba zbliżona, ale zależy mi na niskim poborze prądu, a takiego porównania nigdzie nie mogę znaleźć. Którą byście polecali? Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 24 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 RTX 3050 jest tańszy ma RTX i DLSS, nad czym się tu zastanawiać? 8W więcej. Czyli tyle co nic. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
henk-z 4 Napisano 24 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2022 Właśnie takiej tabelki mi brakowało. Dzięki. Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 25 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 w grach karty generalnie wydajnościowo są porównywalne, osobiście uważam że jednostki RT dla RTX3050 to bardziej ciekawostka niż praktyczne zastosowanie (chyba że ktoś lubi grać w niższych klatkach), natomiast jednostki DLSS już wyglądają na bardziej przydatne ponieważ mogą znacząco zwiększyć płynność rozgrywki (kosztem ostrości) jeśli nie jesteś zainteresowany dorobieniem sobie na krypto na GTX1660S to myślę że lepszym wyborem będzie RTX3050 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 25 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2022 1 godzinę temu, mutissj napisał: osobiście uważam że jednostki RT dla RTX3050 to bardziej ciekawostka niż praktyczne zastosowanie (chyba że ktoś lubi grać w niższych klatkach), natomiast jednostki DLSS już wyglądają na bardziej przydatne ponieważ mogą znacząco zwiększyć płynność rozgrywki (kosztem ostrości) Od początku,uważam że RT to dla najmocniejszych kart na rynku i te potrafią dostać w tyłek.Ale DLSS jest zdecydowanie lepszym wyjściem poprawiającym często wydajność a w połączeniu z DL tylko na plus.Z tym kosztem ostrości nie zawsze i wszędzie 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts