juras123 18 Napisano 23 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2022 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie Poniżej przedstawiam wam projekt małej obudowy ITX wykonanej w pełni z aluminium. Obudowa ma pomiescić w swoim wnętrzu płytę formatu ITX, zasilacz SFX, kartę graficzną o dlugości nawet 31 cm z chłodzeniem dwuslotowym oraz jeden dysk 2,5" Prace nad obudową nadal trwają, nanoszone są też wymagane poprawki. Zapraszam do obejrzenia galerii. http:// Edytowane 23 Lutego 2022 przez juras123 4 Cytuj Link to post Share on other sites
juras123 18 Napisano 3 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich ponownie Ze względu na pogodę za oknem powrócilem do dalszych prac nad obudową. Ponizej maly przedsmak tego co pojawi się pod koniec tego tygodnia a mianowicie boczne panele które otrzymają otwory wentylacyjne. Jest przy tym dużo zabawy ale w końcu zaczyna to wyglądać Edytowane 3 Kwietnia 2022 przez juras123 4 Cytuj Link to post Share on other sites
juras123 18 Napisano 8 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2022 Witam wszystkich ponownie Niestety poczyniłem niewielki postęp w pracach nad obudową. Udało mi się wykonać tylko jeden boczny panel. Być może przed świętami uda mi się jeszcze trochę przy niej popracować. Zapraszam do obejrzenia krótkiej galeri. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
juras123 18 Napisano 5 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2022 Mały update. Drugi panel boczny powstaje. Do poprawki została tacka pod płytę główną, kołki montażowe płyty nie pokrywają się idealnie z otworami na płycie głównej przez co powstają niepożądane naprężenia w laminacie. Następnie malowanie wnętrza na czarny mat oraz montaż filtrów przeciwkurczowych. Niedlugo koniec prac nad obudową i finalny montaż. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
juras123 18 Napisano 8 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2022 Powrót po dość długiej przerwie i garść informacji okraszonych zdjęciami z przeprowadzonych prac. Do trzech razy sztuka jak to mawiają. Właśnie za trzecim razem udało mi się poprawnie wykonać podstawę montażową pod płytę główną. Dopiero wtedy po montażu na sucho czy wszystko pasuje przystąpiłem do demontażu i przygotowałem elementy do malowania. Pierwsza warstwa farby i kolejne nałożone. Teraz wszystko schnie. Udało mi się znaleźć tego samego dnia czas na wykonanie przycisku power. I to na tą chwilę było by na tyle. Dalszy ciąg mam nadzieję że szybciej nastąpi 1 Cytuj Link to post Share on other sites
juras123 18 Napisano 18 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2022 (edytowane) Na początek wstępny montaż wnętrza obudowy i powoli będą montowane podzespoły. Niedługo finał Edytowane 18 Grudnia 2022 przez juras123 2 Cytuj Link to post Share on other sites
juras123 18 Napisano 30 Grudnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2022 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Nareszcie nadszedł wielki finał i zwieńczenie prawie rocznego projektu. Podzespoły nareszcie znajdą się w obudowie wykonanej w pełni z aluminium. Zapraszam do obejrzenia galerii i do komentowania. W razie pytań również na nie odpowiem. Na początek dysk hdd 1Tb 2,5" ląduje na swoim miejscu. A oto dawca części. Po czwili pojawia się zasilacz Seasonic Focus 650 platinum, plyta główna Msi B460i wraz z procesorem i5 10400f i 16 Gb ram ddr4. Riser Pcie x16 połączy płytę głowną z kartą graficzną Rtx 3060 od Gigabyta. Kable podłączone i schowane obok dysku pod osłoną widoczną na zdjęciu. Zamontowane zostaje rowniesz chłodzenie procesora. Pierwsze uruchomienie i na szczęście nic nie wybuchło Zostaje zamontowany filtr przeciw kurzowy. Do tego celu użyłem materiału na maskownice głośnikowe. Całość prezantuje się tak Edytowane 30 Grudnia 2022 przez juras123 3 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts