Skocz do zawartości

Recommended Posts

Sorka, że znowu gitarę zawracam ale wyszukałem jeszcze takie monitory: Eizo FS2331,Eizo S2233W,Eizo S2243W, LG E2370V-BF, "FX2431"(ciekawość), Samsung BX2440.

Jakieś opinie, dadzą radę w grach?

Edytowane przez Ripek15

ok. jak już pisałem eizo robi monitory dla grafików, inżynierów, fotografów itd, z założenia ich priorytetem jest jakość i dokładność obrazu, a nie responsywność, stąd te monitory raczej nie nadają się do multimediów, co do zaspokajania ciekawości - poczytaj że chłopie recenzje, bo już trochę przesadzasz z tymi pytaniami

Dlatego się pytam, gdyż czytałem. Gdybym nie czytał to nie miałbym pytań, a kto pyta nie błądzi,a czytając błądzę jeszcze bardziej niźli bym pytał, dlatego pytam i czytam:]

A wracając do monitorów to czytałem właśnie, że nadają się do gier, ale chce się upewnić. Sorka, że Ci du*ę zawracam ale chce się umocnić w jakimś wyborze a nie kupować w ciemno, dlatego chciałbym abyś mnie zrozumiał, i chce podziękować za taką aktywność w temacie. Chcę się zdecydować a mam jeszcze większą wodę z mózgu niż przedtem. A co myślisz o zastosowaniu w grach tych Eizo i co o tym LG'ku oraz Samsungu?

na sRGB? btw którą masz rewizję?

ja właśnie będąc przy temacie zauważyłem, że mi (sRGB generalnie) strasznie zażółca zielenie (nie wiem jak mogłem tego wcześniej nie zuważyć), no wszystko super poza tym faktem, że jak nie kręć to nie jest zielony i wziąłem się za ręczną kalibrację, po paru godzinach skończyło się na: brightness 25, contrast 50, sharpness 60, Gain: R86 G85 B85 Offset i Hue bez zmian po 50, Saturation: R35 G55 B45 C45 M40 Y45 nadal nie jestem do końca zadowolony ale za to jaki kontrast wyszedł, nieosiągalny na presetach