Skocz do zawartości

Czy dac da radę z słuchawkami 250 Ohm?

Recommended Posts

Poluj na Aune X1S Pro .  Da się używany sprzęt kupić w okolicach 800-900zł.Może mniej czasami. Będziesz zadowolony.To są słuchawki dość rozwojowe. Nawet kupno wzmacniacza za 2000zł da wymierne korzyści. Docenią to również gracze. Przy odpowiednich wzmacniaczach fajnie scena się w nich otwiera.

Nie nastawiałem się na wymianę daca więc trudno powiedzieć ile. Jeśli za wzmacniacz trzeba wydać z 500-600zl to czy nie lepiej kupić jedno urządzenie np tego Aune X1S Pro a obecnego daca spróbować sprzedać?

Nie znam się na tych sprzętach. 

Obecnie mam słuchawki audio technika ATH-AD500X i chciałem spróbować czegoś nowego i padło na dt990 250 ohm bo jest w dobrej cenie tylko czy ta wymiana będzie na plus?

DAC w tej chwili masz już całkiem niezły. W Aune jest lepszy ale bez szaleństw. Wydając pieniądze na dedykowany wzmacniacz słuchawkowy będziesz miał naprawdę mocny zestaw który podoła każdym słuchawkom podczas gdy wspomniany X1s nie jest królem mocy.

Za 650zł możesz kupić Topping L30 z naprawdę solidnym wzmacniaczem

https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-sluchawkowy-topping-l30-preamp-czarny-11679757459

Za 409 na allegro lokalnie widzę jest hybrydowy Loxjie P20 pod Beyerdynamic powinien się wzorwo zgrać

https://allegrolokalnie.pl/oferta/loxjie-p20-zbalansowany-wzmacniacz-sluchawkowy

A jeżeli masz do wydania 1000zł to ktoś właśnie sprzedaje SMSL SP200 z THX genialny wzmacniacz z technologią z górnej półki
https://allegro.pl/oferta/wzmacniacz-sluchawkowy-stacjonarny-smsl-sp200-11599040316

Edytowane przez kombajn
Czyli kupując np topping l30. 
Mojego daca z gniazd audio out przewodem RCA podłączam do topping l30 do gniazd input i do l30 podłączam słuchawki i ewentualnie głośniki pod RCA output ?
A co powiecie na Topping DX3 Pro ?
Pro ale z +
No więc kupując Topping DX3 Pro+ będzie to lepiej grało niż l30 i mój dac? Czy nie będę słyszał różnicy i szkoda przepłacać?
Dodam że w słuchawkach gram głównie w Warzone na ten moment. 
Wiesz co to już zależy od Ciebie jedni są głusi ja pień inny słyszą każdy szmer jak nietoperz. Zamów przez metr będziesz miał 14 dni na testy sam się przekonasz czy warto czy nie
6 godzin temu, kombajn napisał:

DAC w tej chwili masz już całkiem niezły. W Aune jest lepszy ale bez szaleństw. Wydając pieniądze na dedykowany wzmacniacz słuchawkowy będziesz miał naprawdę mocny zestaw który podoła każdym słuchawkom podczas gdy wspomniany X1s nie jest królem mocy.

Tylko jest jedna kwestia, jak to będzie DT990 250 ,to z Aune jeszcze będzie miał względnie kulturalne brzmienie ku górze. W przypadku FX-Audio DAC-X6 będzie, to juz większy cyfrowy nalot. Jaką wrażliwością cechuje się autor? nie wiem ale bezpieczniejsza opcja pod tym względem ,to jednak ten X1S, bo jednak brzmi bardziej neutralnie i zrównoważono. Jeszcze bardziej tu pasuje Zen DAC choć wydajność wzmacniacza po SE jest "taka se".

6 godzin temu, mateusz16 napisał:

Obecnie mam słuchawki audio technika ATH-AD500X i chciałem spróbować czegoś nowego i padło na dt990 250 ohm bo jest w dobrej cenie tylko czy ta wymiana będzie na plus?

Na plus detale,rozdzielność dźwięku,nieco lepsza przestrzeń. Na gorsze ,mniejsza scena,mniej muzykalne brzmienie jak kto woli i mniej basu.

5 godzin temu, mateusz16 napisał:

No więc kupując Topping DX3 Pro+ będzie to lepiej grało niż l30 i mój dac?

Technicznie jest lepszy ale jak ze synergią będzie to już sam ocenisz.W Audio oprócz jakości ,ważniejsze jest jak się to zgrywa ze sobą. Ja dużo słuchawek niepotrzebnie przekreśliłem słuchając ich tylko na jednym wzmacniaczu.