Timon 0 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Witam w niedługim czasie planuje składać nowy PC i zastanawiam się czy jest sens wydawać kilkaset zł na nową odbudowę? Obecnie posiadam Fractal Design Arc Midi R2 https://www.morele.net/obudowa-fractal-design-arc-midi-r2-fd-ca-arc-r2-bl-w-580824/ W obudowie zależy mi na dobrym przepływie powietrza, nie potrzebuję podświetlania, chłodzenie będzie powietrzem. Konfiguracja to prawdopodobnie rtx 3060 ti + i5. Czy nowe obudowy w przedziale 250-450 proponują jakiś duży skok wydajności tj: przepływ powietrza czy mój stary fractal da radę? PS: obecnie z obudowy wywaliłem całkowicie klatki na dyski więc przepływ powietrza od frontu nie jest przez to ograniczany Edytowane 5 Lutego 2022 przez Timon Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Raczej nie ma sensu zamieniać obudowy, Twoja obecna jest wystarczająco przewiewna. Edytowane 5 Lutego 2022 przez choleryk65 Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 5 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 Zamontuj sprzęt i zobacz czy będzie gorąco , potem kombinuj jeśli okaże się , że się nie sprawdza . Taki zestaw co planujesz nie wytwarza jakoś dużo ciepła . Zestaw zużyje ze 350w pod obciążeniem . Co teraz masz i jak się trzymają temperatury ? Cytuj Link to post Share on other sites
Timon 0 Napisano 5 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2022 (edytowane) Obecnie mam i5 3550 z chłodzeniem fortis 3 i gtx 760. CPU w spoczynku temp jak na zdjęciu: https://imgur.com/PRsNXQ7 natomiast w grach* 45 C, grafika w spoczynku około 31 C w grach 62 C. W środku 4 Wentylatory (2 front nadmuchujące do środka oraz wyciągajcie 1x góra 1x tył) *Testowane niedawno na COD Warzone Edytowane 5 Lutego 2022 przez Timon Cytuj Link to post Share on other sites
choleryk65 406 Napisano 10 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2022 Temperatury będą ok. Nie ma potrzeby zmiany obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts