reigaw52 0 Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Witam! Od niedawna pojawił się u mnie problem z najprawdopodobniej kartą graficzną. W różnych grach podczas cutscenek działa tylko dźwięk, natomiast zamiast video jest czarny ekran. W jednej z gier te cutscenki były uruchamiane jako plik video w rozszerzeniu .WMV, w drugiej w której występuje problem nie jestem w stanie stwierdzić. Największy problem jest w tym, że próbowałem już wszystkiego: od sfc/scannow, czy restore health, przez codeki video, po reinstalację sterowników karty. Jedynie udało mi się określić źródło problemu gdyż, jako że jest to laptop, po uruchomieniu gry na karcie zintegrowanej problem znika, wszystko działa jak należy. Natomiast po uruchomieniu na karcie Radeona cutscenki nie działają, więc najprawdopodobniej winowajcą jest właśnie ta karta. Dodam, że pliki wideo poza grą działają normalnie. Reinstalacja sterowników przebiegała poprawnie. Próbowałem parę razy, czy to ręcznie przez menadżer urządzeń, czy przez program Display Driver Uninstaller. Wszystko w safe modzie Windowsa. Gierki to Nioh: Complete edition i Darkest dungeon 2 obydwie kupione na epicu. Proszę o pomoc. Specyfikacje: Intel core i7 7500u 12gb ram AMD Radeon r7 m440 Intel hd graphics 620 Link to post Share on other sites
40rozbojnik 658 Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 Jak na moje oko - kodeki. Niekiedy do cutscenek, intr itp. wykorzystywane są kodeki Media Codec Foundation. Znajdź, zainstaluj i daj znać czy problem ustąpił. Te powinny działać: https://codecguide.com/media_foundation_codecs.htm Link to post Share on other sites
reigaw52 0 Napisano 3 Lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 3 Lutego 2022 Zainstalowałem, dla pewności, wszystkie które tam były, niestety nadal to samo. Odnośnie codeków to zdążyłem już reinstalować codeki k lite, czy próbowałem codec tweak toolem i nic Link to post Share on other sites
Recommended Posts