Tomekadam80 0 Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Witam, jestem posiadaczem dysku Seagate 640Gb 7200.11, firmeware SD13. Po sprawdzeniu dysku programem HDD tune w info o dysku mam napisane że: "B8 unknown attribute FAILD". Czy może któś z kolegów wie co to oznacza i do jakiej funkcji dysku lub jego podzespołu się to odnosi?? gdyż nie weim co sie teraz po tym dysku spodziewać?? pozdr Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Na innym forum wyczytałem że może to być wina kabla lub portu na płycie głównej. Spróbuj podpiąć dysk innym kablem albo do innego portu. Zobacz tu: http://forum.dobreprogramy.pl/blad-hdd- ... 29808.html Cytuj Link to post Share on other sites
19arek93 0 Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Chodzi o coś takiego? http://images46.fotosik.pl/170/692be7098666a2ecm.png A może to błąd samego HDtune? Cytuj Link to post Share on other sites
Tomekadam80 0 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Kable i złącze na płycie są sprawne bo mma jescze inne dyski tak podłączone i tylko na tym jest jakiś problem dokładnie taki jak na zdjęciu od jednego z kolegów. Dysk działa bardzo dobre transfery ale nie wiem czy ryzykować trzymanie na nim ważnych rzeczy Cytuj Link to post Share on other sites
entuzjasta789 0 Napisano 27 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 jak nie zaktualizujesz firmware dysku wcześniej czy później i tak się spieprzy Cytuj Link to post Share on other sites
Tomekadam80 0 Napisano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 A skąd wziąc firmewera bo na stronie seagate to prawie niemożliwe i jak go zaktualizować?? Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 Kable i złącze na płycie są sprawne bo mma jescze inne dyski tak podłączone i tylko na tym jest jakiś problem dokładnie taki jak na zdjęciu od jednego z kolegów. Dysk działa bardzo dobre transfery ale nie wiem czy ryzykować trzymanie na nim ważnych rzeczy Być może masz jeszcze inne dysko podłączone na tym samym kablu, ale chyba nie do tego samego portu na płycie główne. Przełącz do innego, to nic nie kosztuje. Na forum na stronie Seagate ktoś miał identyczny problem i w odpowiedzi usłyszał "Don't worry about it" i link, który niestety już nie działa, więc ciężko określić czy faktycznie można to olać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts