szubiel 3 Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Hejka, Muszę wymienić smartfon. Aktulany Xiaomi Note 10 lite doprowadza mnie do szału: - nie wygasza sie ekran podczas rozmów (włączą się latarka, rozłącza połączenia, wycisza połączenia) - odblokowuje się sam w kieszeni przez co często uruchamiają sie aplikacje, czy też nawiązuje rozmowy - "szpieguje", co jakiś czas zdarza się że uruchamia się usługa OK Google gdy nic się nie dzieje w okół lub ja się nie odzywam, (nawet pomimo wyłącznej usług) - nie działa na nim Android AUTO Nieprzekraczalny budżet - 2.000 pln Czego oczekuję od smartfona? - Dobry aparat w trybie auto - bateria min 4Ah - nie gram w gry więc procek ma tylko znaczenia dla aparatu - pamięć wew. min 128 - czujnik zbliżeniowy w ekranie - nie chcę powtórek po obecnym Xiaomi\ - działajacy Android AUTO - czujnik lini papilarnych w obudowie lub na środku ekranu (a nie spodzie jak w dole xioami) Od razu mówię, zę nie biore już pod uwagę żadnych tanich pseudo falgowych chińczyków. Do tej pory najbardziej bylem zadowolony z: 1) Lumi 720, 830 (ale tego już nie robią), 2) Moto Z (niestety morotola ją ubiła aktualizacją androida) - telefon praktycznie nie do użytku z najnowszym systemem 3) LG v30 - super telefon poza słabą jasnością ekranu i mała baterią (kupiłbym z chęcią nówkę v50/60 ale z tego co widzę to same podróbki chińskie sprzedawane są, 4) Huawei Mate 20 pro - świetny telefon, ale marka zabita przez amerykańskie poglądy Zastanawiałem się nad Samsungiem S20 FE ale wyczytałem, ze cierpi na problemy z niewygaszającym się ekranem - a więc odpada. Czy w tej kwocie i przy moich skromnych wymagania jest coś obecnie fajnego na rynku telefonów, sam wypadłem z obiegu i jak patrzę to w kwotach 1500-2000 są tylko chińczyki i Samsung. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3762 Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Chyba ci zostaje tylko Huawei P30. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
marik81 1211 Napisano 18 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 Chyba ci zostaje tylko Huawei P30. A w temacie jak byk napisane "nie chińczyk"A wracając do tematu, sam mam ten telefon, żona z resztą też i nic takiego nie dzieje ani u mnie ani u niej.Jeśli nie chcesz Chińczyka to zrezygnuj z telefonu, dziś wszystko klepane u nich jest. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
szubiel 3 Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2022 Huawei P30? Hmm... Nie wiedziałem że są dalej w sprzedazy. A pisząc "nie chińczyk" chodziło mi o to, iż nie chcę telefonów wykonanych przez kijowe firmy z błędami w oprogramowaniu (m.in. xiaomi) W między czasie sam poszukalem i wpadł mi w oko jeszcze Edge20 tylko kijowe zdjęcia robi. Cytuj Link to post Share on other sites
KwantowyYebaka 54 Napisano 30 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2022 Nie ma już nowych p30 zresztą ja bym nawet nie ryzykował za dużo czasu po premierze. Spróbuj upolować jakąś promocje w niemieckim markecie na Pixel 6 nic innego w niskim budżecie nie chińskiego nie ma na tą chwilę Cytuj Link to post Share on other sites
anemus 228 Napisano 31 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Możesz kupić Samsunga A52s 5g za około 1500 ale nie licz, że nie będzie wkurzających cie przypadłości. Wręcz przeciwnie (jak się rozkalibruje to na amen) ;P Zdjęcia jak na 1,5k niezłe z głównego (jak kosztował 2k to jak na tyle kiepskie). Jeśli nie zależy ci na 5G to jeszcze można gdzieniegdzie kupić S20Fe LTE za 2k ale on też miewa problem z sensorem (też wirtualny), dotykiem i takie pierdoły i ale lepsze fotki niż A52s (5G ale podobno 4G robi identyczne - mocno zauważalna różnica na głównym i szeroki, a bonus zoom zamiast bezużytecznego w wydaniu samsunga makro) i trochę mniejsze przymółki. Nie wiem jak Motorole ale w tanich one z aparatami nie nadarzają podobno. Z drugiej strony Motorola to też "chińczyk". BTW Próbowałeś skalibrować? *#*#64663#*#* Edytowane 31 Stycznia 2022 przez anemus Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts