willis81 42 Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Hej Mam pytanie: Wg instrukcji tej obudowy producent podaje że mogę dodatkowo podłączyć do 5m ledów. Pytanie czy muszę wówczas stosować tylko te od producenta? http://www.phanteks.com/PH-LEDKT.html Dodatkowo ja chcę te dodatkowe ledy wyprowadzić na zewnątrz na biurko, tak by były zsynchronizowane z obudową, więc muszę mieć 4 pin wtyczkę, taką jak na tym zdjęciu: Phanteks podaje na stronie że ledy to 5050 na 12v. I teraz najważniejsze... czy mogę zastosować ledy dowolnego producenta, byle tylko były to 5050 12v,G,R,B ? Łącznie potrzebuje 2,8m, więc idąc marką Phanteks musiałbym kupić 2 paski po 1m oraz 2 paski po 40cm i to wszystko połączyć. A prościej (i w sumie o wiele taniej) byłoby kupić 5m taśmy led 5050 12v,G,R,B i podłączyć do obudowy. Tylko czy to będzie działać? I w jaki sposób rozpocząć połączenie - bo przecież potrzebuje taką czarną wtyczkę 4 pin do połączenia z PC. Na necie znalazłem odpowiednie złączki do taśm led, ale nie widzę takich co by z jednej strony miały taką 4 pin do PC. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdr Cytuj Link to post Share on other sites
JAccA90 84 Napisano 9 Stycznia 2022 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Nie musza byc smd 5050. Wazne zeby to byly po prostu ledy rgb zasilane 12v a rodzaj zastosowanej diody nie ma znaczeniaWyłącz podpis Tapatalk// BC Cytuj Link to post Share on other sites
willis81 42 Napisano 9 Stycznia 2022 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2022 Wolę pozostać przy 5050. Udało mi się znaleźć w necie coś takiego: To jakbym kupił taśmę led i połączył ją z tym za pomocą takiej wtyczki: To czy to wszystko powinno działać, tak jak taśmy od Phanteksa? Cytuj Link to post Share on other sites
TitoBandito01 263 Napisano 28 Lutego 2022 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) Tam Ledy - weź wsadź do obudowy Maryję na Baterie a dodatkowo zyskasz +100 do ochrony antywirusowej i antyhakerskiej. Edytowane 28 Lutego 2022 przez TitoBandito01 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts