Under5 1 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Cześć, tak, jak w temacie - im taniej tym dla mnie lepiej. Temat mój będzie twierdząco pytający. Cale: Mam 23 cale LG LCD... hmm... przy graniu na Xboxie to mi cali troszkę brakuje. Gram na nim z odległości 75cm tak na oko. Do filmów brakuje mi cali i to bardzo. Do neta... hmm... może by i starczyło. Tutaj mam 2 pytania: a) czy sysem Windows 7 Ulimate oferuje coś takiego jak po prostu powiększenie wszystkiego tj. zoom ale przy zachowaniu rozdziałki Full HD ? b) może da się zrobić za pomocą TV albo kompa coś takiego,że po prostu TV będzie miał np. 24cale a w okół czarno? Do neta np. Kiedyś na starych CRT dało się takie coś zrobić tylko manualnie. 3D: No właśnie... dlaczego 3D? Na tylu calach? Powiem szczerze,że na początku chciałem kupić po prostu LEDa i to mniejszego. pomiędzy 32 a 24 są fajne modele 27cali ale... wszystkie z nich mają tylko 50Hz. To ma być sprzet na ładnych kilka lat więc chcę mieć przyszłościowy model a jak wiadomo nie długo będą puszczać sygnał w 100Hz. Kolejnym "za" telewizorkiem 32 calowym jest CIENKA RAMKA, która po prostu musi być. Dlaczego? Byłem w MM i te 32 cale LEDy czy LCD do straszne krowy są a taki jeden Samsung przykuł moją uwagę - był 3D i miał cienką ramkę. Kolejna sprawa do 3D - potrzebuję TV, okularków(300zł,tak? czy droższe) a potem film 3d odtwarzany w Power DVD. Tak? Da się jakoś np. neta, pulpit, stare divixy, foty zrobić z 2D do 3d? Tutaj to pytam z ciekawości. Kolejne pytanie; są różne rodzaje tych 3D opcji - słyszałem o dwóch. Jedna do takie okularki tekturowe się zakłada - niebiesko czerwone i to jest straszny szajs. Drugie to te NVIDA - ktoś, gdzieś i kiedyś tesotwał ten zestawik z grą Just Cause, było to 120Hz i męczyło oczy. Kolejna sprawa: jak np. chciałbym pograć w Mafię 2 na kompie na 32calach w 3D to muszę ustawić full hd? jak ustawię full hd i 3d to będę potrzebował mocnego sprzętu, tak? A 3D z Xboxa? Da sie? Jakie sprzęty i jakie wg. Was ustawianie są potrzebne do pogrania sobie w nowe tytuły na takowym TV? Do odtwarzania filmu 3D HD na kompie potrzebuję jakiejś specjalnej karty graficznej? No i ostatnie pytanie... noszę okulary na co dzień: jak mam na nie nałożyć okulary 3D ? jak to się robi? Trochę problem może być... w korekcyjnych mam full HD ostrość, w okularach 3D będzie 3D a ja chcę to połączyć Inne: 1. Przed monitorem stoi głośnik centralny od zestawu Logitech Z5500 - mały to on nie jest więc dobrze by było gdyby ten monitor nie był taki, jak np. Sony - widziałem je s sklepie i odległość od dołu podstawy do dołu matrycy jest za mała. 2. Da się jakiś taki TV kupić,żeby miał możliwość pochylania go w pionie? 3. Dźwięk nie ma dla mnie znaczenia bo mam fajne głośniki. 4. Odtwarzanie multimediów z USB i inne gadżety mogą ale nie musza być. 5. Cena im mniejsza tym lepiej. 6. PIP bardzo mile widziany 7.Funkcje wzmacniające czerń bardz ale to bardzo mile widziane bo ja wiemy w LCD/LED słabo z czarnym jest... Dlaczego nie LCD? To pytanie zadał mi kolega. Sporo taniej można dorwać zwykłego LCD'ka ale... moi rodzice mają Samsunga LED 46cali i w trybie dynamicznym oglądanie np. Animal Planet w Full HD - np. o wężach powoduje ciary na plecach. Ten efekt jest wart swojej ceny 6. Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 19 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 W tym budżecie będzie trudno. Lepiej nieco dołożyć i mieć komfort naprawdę dobrego zakupu: http://www.philips.pl/c/telewizory/9000-series-81-cm-32-cale-full-hd-3d-max-dvb-t-c-s2-32pfl9606k_02/prd/ Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
gogoartur 72 Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 (edytowane) samsung ue32d6100, dobra cenA i jakpsc Edytowane 20 Lipca 2011 przez gogoartur Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts