miglanc 9 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam Dużo osób twierdzi że foobar oferuje najlepszą jakość dźwięku w porównaniu z innymi odtwarzaczami np.winamp.itunes.jetAudio Czemu? Co on ma lepszego? Obiektywnie to chyba jest on lekko lepszy...osobiście używam Aimp3 choć od dłuższego czasu częściej Clementine. Utwór który do tej pory słuchałem w clementine puściłem w foobardze...usłyszałem w tle dźwięki któych wcześniej nie wyłapałem. Cytuj Link to post Share on other sites
Qpers 8 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) Najzabawniejsze, że twierdzą tak osoby ze zintegrowanymi kartami dźwiękowymi i głośnikami za 200zł, słuchając mp3 128kbps... Jeśli nie masz sprzętu za grube tysiące, jedyna różnica, którą zauważysz wyniknie z ustawień programu, korektora itp. Winamp > reszta świata. Edytowane 18 Lipca 2011 przez Qpers Cytuj Link to post Share on other sites
voxcordi 294 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Foobar ma zaawansowane algorytmy. Najlepsze, jak dotąd z oferowanych przez free software. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
GreQonE 3629 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Najzabawniejsze, że twierdzą tak osoby ze zintegrowanymi kartami dźwiękowymi i głośnikami za 200zł, słuchając mp3 128kbps... Jeśli nie masz sprzętu za grube tysiące, jedyna różnica, którą zauważysz wyniknie z ustawień programu, korektora itp. Winamp > reszta świata. Ja tez tak twierdze, a nie mam integry z glosnikami za 200.... Zgadzam sie z voxcordi, foobar wyrzuca najlepszy dzwiek, do tego ma bardzo duzo opcji konfiguracyjnych Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 dla mnie osobiscie foobar 2000 przez ostatni czas był wzorem czystości dźwięku , do dziś gdy zainstalowałem AIMP3 i nie mogę uwierzyć że to gra lepiej . Jeszcze 2 nie grała tak dobrze "tak przestrzennie" jak ta BETA widocznie Ruscy robili coś że sytuacja się zmieniała. I nie prawda ze trzeba posiadać sprzent za kilka klocków wystarczy w miarę bystry słuch. Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 @up pewnie jakiś equalizer i gra 'lepiej' Windowsy wyżej niż xp mają beznadziejne przetwarzanie dźwięku, więc trzeba tego używać: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) byle jaki kompresor dynamiki dźwięku i od razu wszytko brzmi lepiej, a jak sie lubi jakiś konkretny program to najlepiej tylko dfx doinstalować i sam to zrobi różnica w brzmieniu jest gigantyczna http://www.img-share.net/uploads/23306dfx.png i w ten prosty sposób na integrze osiągamy jakość dźwięku xonara Edytowane 18 Lipca 2011 przez Bany_krk Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 tak winamp i 128 kbs do tego -_- Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) tak winamp i 128 kbs do tego -_- i brzmi świetnie, poza tym w tamtych czasach nie było CD tu masz 320 flaców nie trzymam bo nie mam gdzie aktualnie http://www.img-share.net/uploads/30208dfx.png Edytowane 18 Lipca 2011 przez Bany_krk Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 @up pewnie jakiś equalizer i gra 'lepiej' Windowsy wyżej niż xp mają beznadziejne przetwarzanie dźwięku, więc trzeba tego używać: http://www.foobar2000.org/components/view/foo_out_wasapi Aż taki ciemny nie jestem. Wyrównana głośność. Wszystkie efekty off. Wyjściowa wtyczka WASAPI. I sterowniki Audio. Różnica jest subtelna, wręcz minimalna, ale jest i nie każdy to wyczuje. Wygląda mi to skok na audiofile, ale jeszcze daleka droga Jeśli dla ciebie Bany_krk DFX poprawia dźwięk to już lepiej nic nie pisz.Mogą podobać efekty przestrzenne, czy wyeksponowane wysokie, ale to z jakością nie ma nic wspólnego Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Aż taki ciemny nie jestem. Wyrównana głośność. Wszystkie efekty off. Wyjściowa wtyczka WASAPI. I sterowniki Audio. Różnica jest subtelna, wręcz minimalna, ale jest i nie każdy to wyczuje. Wygląda mi to skok na audiofile, ale jeszcze daleka droga Jeśli dla ciebie Bany_krk DFX poprawia dźwięk to już lepiej nic nie pisz.Mogą podobać efekty przestrzenne, czy wyeksponowane wysokie, ale to z jakością nie ma nic wspólnego wszytko jest subiektywne wzmacniacze lampowe np tak naprawdę zniekształcają dźwięk wkładając masę harmonicznych, a mimo to każdy ci powie że lepiej brzmi na lampowym Cytuj Link to post Share on other sites
Mate_ 27 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Aż taki ciemny nie jestem. Wyrównana głośność. Wszystkie efekty off. Wyjściowa wtyczka WASAPI. I sterowniki Audio. Różnica jest subtelna, wręcz minimalna, ale jest i nie każdy to wyczuje. Wygląda mi to skok na audiofile, ale jeszcze daleka droga Jeśli dla ciebie Bany_krk DFX poprawia dźwięk to już lepiej nic nie pisz.Mogą podobać efekty przestrzenne, czy wyeksponowane wysokie, ale to z jakością nie ma nic wspólnego Dla mnie i tak na xpku grało to znacznie lepiej, niż na 7, ale co zrobisz. @Bany_krk: 320 kbs to najwyżej średnia jakość, 128 kbs to tylko do telefonów się nadaje, chyba, że masz głośniki co graja jak radyjko za 20 zł, a wtedy jak nie było cd to były winyle, które oferują lepszą jakość. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 18 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 wszytko jest subiektywne wzmacniacze lampowe np tak naprawdę zniekształcają dźwięk wkładając masę harmonicznych, a mimo to każdy ci powie że lepiej brzmi na lampowym W sumie masz trochę rację , nawet wzmacniacze operacyjne OPA dają coś i zabierają coś. Ważne jest by pobawić się tak aby się spodobało. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts