pierotez 4 Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Mam trudności z OC i7 8086K powyżej 5,1. U poprzedniego właściciela robiła spokojnie 5,2. Mam zamiar znowu wziąć się za testy ale pasta od coolera thermalright mi się skończyła i muszę coś kupić. Jak teraz jest z kiedyś polecaną thermal grizzly? Jaką wersię kupić? Na forach można przeczytać że owa TG robi wżery czy w inny sposób uszkadza czapę procesora! Cytuj Link to post Share on other sites
cyna76 91 Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 wymieniałem Kryonaut w czerwcu (porządki na lato) , zupełnie nic się nie działo , wątpię żeby coś wykombinowali z pastą którą od lat sprzedają producentom sprzętu jak MSI, Asus itp, no chyba że ktoś kupił podróbkę za 15zł albo stosuje "pasty" typu CONDUCTONAUT do aluminiowych coolerów. Nie przejmował bym się zbytnio o jakość oryginalnej pasty. Cytuj Link to post Share on other sites
Vorgenus 59 Napisano 26 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Grizzly jest spoko, ale jak sie jej boisz to możesz użyć gelida gc. Cytuj Link to post Share on other sites
pierotez 4 Napisano 26 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2021 Nie nie boję, tylko ostrzegali na sąsiednim forum przed nimi Dobra biorę Kryonaut bo trzeba będzie powymieniać w paru miejscach, m.in w grafie. Cytuj Link to post Share on other sites
tokacz 96 Napisano 28 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2021 mx-5 (proline), SYY-157 (amazon.pl), reszta z Chin : thermagic ZF-EX , Maxtor CTG9 i thermalright tfx. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts