under555 10 Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Cześć, pomagam sąsiadowi z "nowym" montorem" ma kartę graficzną radeon r7 260x monitor asus vw222s i windwos 10 monitor ma tylko złącze vga a karta hdmi i dvi dałem adapter z dvi na vga i kablem vga wpiąłem to do monitora wszystko działa ale jest problem monitor ma rozdzielczość 1680x 1050 a w Windowsie takiej mi nie wyświetla (steroniki karty najnowsze) mam 1600x1200 i ekran jest dziwne rozjechany i np. w chrome nie widać przycisku "x" do zamykania przeglądarki Jak mogę to ogarnąć? jakaś inna przejściówka? jakiś parametr w Windowsie? fajnie byłoby móc dodać niestandardową rozdzielczość manualnie po prostu Macie pomysł jak to naprawić? Tak, wiem,że to stary sprzęt ale taki jest i nic na to nie poradzę. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez under555 Cytuj Link to post Share on other sites
CrisPell 4818 Napisano 20 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Tutaj wyłącznie jest problem z kablem/przejściówką żadnym ustawieniem tego nie zmienisz. GPU dostaje nie prawidłowe informacje z monitora. Edytowane 20 Grudnia 2021 przez CrisPell Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 20 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2021 testowałem takie dwie przejściówki gembrid A-DVI-VGA i gembrid A-DVI-VGA-BK kurcze, powinno działać... jakiejś innej przejściówki muszę szukać? zainstalowałem jakąś aplikację CRU by Thoasty czy jakoś tak , ustawiłem niestandardową rozdzielczośc i wszystko działa bez problemu (tak mi się wydaje) w ustawieniach windowsa nawet ta rozdzielczość się pojawiła Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts