Piechutus 12 Napisano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 (edytowane) Witam, Noszę się z zamiarem wymiany głośników i chciałbym wiedzieć czy w budżecie około 300 zł znajdę coś sensownego. Do tej pory używam jakiegoś taniego zestawu Manty (prezent świąteczny sprzed paru lat), niestety jakość zarówno dźwięku jak i samego sprzętu nie jest powalająca (co jak na Mantę nie jest szczególnie zaskakujące). Głośniki będę wykorzystywał głównie do słuchania muzyki i czasem jakiś film się odpali. Przejrzałem na szybko oferty i za właśnie 3 stówki do dorwania w x-komie jest Logitech 2.1 Z533. Brać czy nie brać - oto jest pytanie. Nie jest to wymóg konieczny ale będę brał z x-komu jeszcze myszkę więc fajnie by było upiec dwie pieczenie na jednym ogniu i dostać dwa sprzęty razem. Głośniki traktuję bardziej jako dodatek niż główne źródło dźwięku, nie muszą być niesamowite ale chciałbym sensownie wydać pieniądze. Niemniej jednak z chęcią zapoznałbym się również z ewentualnie tańszymi, godnymi polecenia opcjami. @edit - mówiąc "chciałbym sensownie wydać pieniądze" miałem na myśli wydać jak możliwie jak najmniej za w miarę sensowny sprzęt. Mając w pamięci inne tematy na forum jak i własne doświadczenia z Mantowym bublem, zdaję sobie sprawę z tego, że w budżecie do 100/150 zł nie znajdę nic ciekawego (parę razy było wspomniane, że w tej cenie wszystko gra praktycznie tak samo) i nie chcę się bawić w półśrodki ale z drugiej strony głośniki komputerowe nie są dla mnie aż tak ważnym komponentem żeby poświęcać na niego nie wiadomo jakie środki. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez Piechutus Cytuj Link to post Share on other sites
bleck55 730 Napisano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2021 Poszukaj używanych edifierow albo microlabow C6 . W sumie teraz wysyp presonosow Eris e 3.5 po 300zl na olx też powulinny zagrać dość fajnie i maja wbudowany bt. Nie spodziewaj się powalającego basu ale średnica i góra będą bardzo przyzwoite Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts