Pituqq00 0 Napisano 10 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2021 Jestem w trakcie kupna monitora do gier. Zastanawiam się nad Benq Zowie XL2540K i Dell alienware AW2521HFLA. Mógłbym prosić o opinię, który wybrać? Cytuj Link to post Share on other sites
wid3l3c 350 Napisano 13 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2021 Jeżeli Dell, to IPS i nic więcej. Miałem na testach Della Alienware AW2721D ten monitor to poezja i klasa światowa jeżeli chodzi o kolory. Niestety jak to Dell, opcji ustawiania kolorów i regulacji obrazu totalnie na lekarstwo, bardzo podstawowe opcje. Z resztą zajrzyj do instrukcji w pdf monitorów które oglądasz. Jak lubisz grzebać, ustawić wszytsko pod siebie, odrzuć ten monitor. Mnie brakowalo regulacji black boosta i ostrości, by ustawić wszytsko tak jak ja jak chce. Mam BenQ XL2411 I na testach obecnie Acer Nitro XV252QF, jeszcze za wcześnie by coś napisać, ale kolory (bez hdr) idzie ustawić prawie tak samo "dobrze" I na moim starym BenQ. Natomiast poświata wokół liter to porażka Też nie ma takiej mnogosc ustawień, a każde z pozoru fajne, wprowadza ograniczenia w regulacji innych opcji - do tego jest cholernie ciemny vs BenQ. Do czego zmierzam tą dygresją o Acerze. Nie zamówisz, nie przekonasz się. Jakbym kupił monitor w ciemno, a miałem wspomnianego Della, jednego asusa 27 cali fhd 280hz, teraz tego Acera... BYŁBYM BARDZO SMUTNY, bo wszelkie testy i recenzje są o kant tyłka rozbić. Każdy monitor jaki miałem że wspomnianych miał bad pixele, więc zwracałem na 14 dni bez żalu. Zapewne tego BenQ co na niego patrzysz też wezmę kiedyś na próbę bo po tym co widziałem, i co oferuje mój stary jak świat BenQ - nie ma produktu idealnego dla mnie... Chociaż w XL2411 brakuje tylko tych 360 hz, bo radość z patrzenia na płynność w acerze jest w pewnym stopniu satysfakcjonująca, aczkolwiek chyba niewarta ponad 2000zl (jest, jest nim wspomniany dell 27",jest przezaj.... Tylko ja gram głównie w csa... A a to monitor 1440p, który źle znosił skalowanie do rozdziałek csgo.)Bierz BenQ a. Lepiej weź oba, jeden zwrócisz, a pewnie zwrócisz oba z uwagi na bad pixele Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts