Skocz do zawartości

Który monitor wybrać ?

Recommended Posts

Jeżeli Dell, to IPS i nic więcej. 
Miałem na testach Della Alienware AW2721D ten monitor to poezja i klasa światowa jeżeli chodzi o kolory. 

Niestety jak to Dell, opcji ustawiania kolorów i regulacji obrazu totalnie na lekarstwo, bardzo podstawowe opcje. 

Z resztą zajrzyj do instrukcji w pdf monitorów które oglądasz. 

Jak lubisz grzebać, ustawić wszytsko pod siebie, odrzuć ten monitor. 
Mnie brakowalo regulacji black boosta i ostrości, by ustawić wszytsko tak jak ja jak chce. 

Mam BenQ XL2411 I na testach obecnie Acer Nitro XV252QF, jeszcze za wcześnie by coś napisać, ale kolory (bez hdr) idzie ustawić prawie tak samo "dobrze" I na moim starym BenQ. 

Natomiast poświata wokół liter to porażka :D
Też nie ma takiej mnogosc ustawień, a każde z pozoru fajne, wprowadza ograniczenia w regulacji innych opcji - do tego jest cholernie ciemny vs BenQ. 

Do czego zmierzam tą dygresją o Acerze. 

Nie zamówisz, nie przekonasz się. 
Jakbym kupił monitor w ciemno, a miałem wspomnianego Della, jednego asusa 27 cali fhd 280hz, teraz tego Acera... BYŁBYM BARDZO SMUTNY, bo wszelkie testy i recenzje są o kant tyłka rozbić. 

Każdy monitor jaki miałem że wspomnianych miał bad pixele, więc zwracałem na 14 dni bez żalu. 

Zapewne tego BenQ co na niego patrzysz też wezmę kiedyś :D na próbę :D bo po tym co widziałem, i co oferuje mój stary jak świat BenQ - nie ma produktu idealnego dla mnie... 
Chociaż w XL2411 brakuje tylko tych 360 hz, bo radość z patrzenia na płynność w acerze jest w pewnym stopniu satysfakcjonująca, aczkolwiek chyba niewarta ponad 2000zl :)

(jest, jest nim wspomniany dell 27",jest przezaj.... Tylko ja gram głównie w csa... A a to monitor 1440p, który źle znosił skalowanie do rozdziałek csgo.)

Bierz BenQ ;) a. Lepiej weź oba, jeden zwrócisz, a pewnie zwrócisz oba z uwagi na bad pixele :D