under555 10 Napisano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Cześć, mam Windowsa 10 Pro legal na moim PC (wszystkie podzespoły sprawne i w miarę nowe, wszystko jest ok) system juz troche przeżył i wymaga reinstallu ale czekam na nowy dysk i przed świętatami będę instalował windę od nowa ale... freezuje mi w losowych momentach w chrome komputer i mnie to wkurza - czasami 3h bez freeza czasami 3 minuty i freez. Jest jakiś sposób na ogarnięcie tego tematu? drivery wszystkie nowe bios stary w płycie (bardzo stary) ale tym chcę się zając już jak będę kompa odświeżał (nowy dysk etc) robiłem scannow czy jakoś tak z konsoli bo znalazłem na google,że to może pomoc. Jest jakieś rozwiązanie na szybko na 2 tygodnie,żeby to jeszcze pociągnęło? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13862 Napisano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Pokaż screen z CrystalDiskInfo. Cytuj Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 21 minut temu, under555 napisał: robiłem scannow czy jakoś tak z konsoli No i jaki był wynik skanowania? Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 już pokazuje są 3 dyski wrzucam link do screenów z hdtune i crystaldisk info nie wiem dlaczego nie mam nic w panelu "health" dla dysku nvme 1tb( to taki nie udany pny 1tb nvme jest, tak naprawdę pierwszy bsod pojawił się jak go zamontowałem ale teraz te bsody są na tyle często,że załozyłem temat) https://imgur.com/a/yVSnzOf Teraz, zbiku90 napisał: No i jaki był wynik skanowania? chwilę to potrwało, było napisane,że sucess i wyłączyłem jak mogę w inny sposób sprawdzić ten dysk nvme pod kątem health? znacie jaką inną darmową aplikację? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13862 Napisano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 W przypadku dysku ADATA zmień gniazdo SATA, masz błędy przy parametrze C7 czyli przy komunikacji dysk twardy - płyta główna. One mogą być przyczyną twoich problemów. Jak zmiana gniazda nie pomoże to zmień kabel SATA. Masz też niezerowe wartości przy parametrze A3, jakieś uszkodzone bloki są. Pozostałe dyski są zdrowe. Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 dzieki.https://www.asrock.com/mb/Intel/Fatal1ty Z370 Gaming K6/index.pl.asp#Specification wynika z tego ,że mam 6x pełnoprawnych złączy na dyski prawda? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13862 Napisano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Tak, masz 6 pełnoprawnych złączy SATA. Cytuj Link to post Share on other sites
under555 10 Napisano 7 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 a z tymi blokami uszkodzonymi w adacie coś mogę zrobić? Cytuj Link to post Share on other sites
BlackCoffe 13862 Napisano 7 Grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2021 Póki są bloki zapasowe nie musisz się tym martwić. Cytuj Link to post Share on other sites
wiktor9302 0 Napisano 6 Listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2022 No a jaki masz dysk jeszcze HDD Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts