krzysiulos 3 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Co wg. was wybrać - szukam czegoś w rozdzielczości 2k, minimum 144 hz, w jak najmniejszej cenie a przy tym,żeby miało regulacje - wiem ze Acer tego nie ma w sensie regulacji a jest jakiś o podobnych parametrach z regulacją w tak dobrej cenie? A drugi wpisany w temacie jest przez wielu polecany i byłbym ciekaw waszej opinii o nim, czy widzicie coś lepszego - nie chciałbym wydawać 2 tysie na monitor .. czy może wstrzymać się do następnego roku i czekać na jakies nowości choc korci juz pograć w 2 k na moim super nowym kompie Z gory dzieki za odpowiedzi Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Mam tego Acera, znajomy posiada LG z tą samą matrycą co jest w tym Dellu bo z tego co wiem to jest to nanoips właśnie z Lg. Z tych dwóch zdecydowanie Dell. Acer nie jest zły ale nanoips jest ładniejszy, acera mam na osobnym chwycie bo regulacji nie było wgl praktycznie Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Posiadam tego dell'a, kozak monitor, noga z box'a ma dosyć sporą regulacje, jak nie masz problemu z miejscem na biurku to nie ma nawet potrzeby wieszać go na ramieniu, stockowa noga w zupełności wystarcz, poza tym to tylko typowe bolączki ips'ów oraz to że podświetlanie matrycy nie jest pwm tylko miganie, niektórzy mają z tym problemy typu ból głowy po dłuższym posiedzeniu itd. na mnie to nie działa Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 13 minut temu, AreoMaxx napisał: Posiadam tego dell'a, kozak monitor, noga z box'a ma dosyć sporą regulacje, jak nie masz problemu z miejscem na biurku to nie ma nawet potrzeby wieszać go na ramieniu, stockowa noga w zupełności wystarcz, poza tym to tylko typowe bolączki ips'ów oraz to że podświetlanie matrycy nie jest pwm tylko miganie, niektórzy mają z tym problemy typu ból głowy po dłuższym posiedzeniu itd. na mnie to nie działa a są jakieś inne monitory z innym podświetlaniem? bo w sumie nie wiem czy na mnie zadziała heh? Cytuj Link to post Share on other sites
AreoMaxx 106 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Większość monitorów ma podświetlanie pwm (nie migające), jedyny sposób to kupić della i się przekonać, chyba warto zaryzykować bo ten dell jest mocną propozycją w tym przedziale cenowym, albo zwiększyć budżet. Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 4 minuty temu, AreoMaxx napisał: Większość monitorów ma podświetlanie pwm (nie migające), jedyny sposób to kupić della i się przekonać, chyba warto zaryzykować bo ten dell jest mocną propozycją w tym przedziale cenowym, albo zwiększyć budżet. no myslę o nim bardzo ale cena trochę wysoka nawet jak na raty bo dopiero co złozyłem kompa ciekawe co bedzie w nastepnym roku z monitorami i ich cenami.. myslalem tez nad Gigabyte 27 calowym IPS ale tez jak kazdy ma wady choc jest tanszy Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 28 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 Nigdy żaden monitor na który patrzyłem z podświetleniem LED(większość takie ma, zapewne nawet ten na który teraz patrzysz) nie powodował jakiegokolwiek przemęczenia. Zacznijmy od tego że takie mruganie mogłoby być męczące w wartościach poniżej 75cd/m2. A monitory mają standardowo do 350 a większość używa ok 200cd/m2 także nawet tego argumentu nie bierz pod uwagę . EIZO – Przyczyny zmęczenia oczu – Podświetlenie LED | EIZO Polska No to określ budżet i się coś dobierze bo tak to troszkę błądzimy bo jednak dostałeś odp ale nie wiesz czy uda się zakupić Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 28 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 28 Listopada 2021 57 minut temu, kozak245 napisał: Nigdy żaden monitor na który patrzyłem z podświetleniem LED(większość takie ma, zapewne nawet ten na który teraz patrzysz) nie powodował jakiegokolwiek przemęczenia. Zacznijmy od tego że takie mruganie mogłoby być męczące w wartościach poniżej 75cd/m2. A monitory mają standardowo do 350 a większość używa ok 200cd/m2 także nawet tego argumentu nie bierz pod uwagę . EIZO – Przyczyny zmęczenia oczu – Podświetlenie LED | EIZO Polska No to określ budżet i się coś dobierze bo tak to troszkę błądzimy bo jednak dostałeś odp ale nie wiesz czy uda się zakupić Wydałem dużo na kompa i chciałem wiadomo coś do 1000 zł ale w takiej cenie nie ma czegos 1440 p,144hz z mozliwością regulacji. więc te 1500-1700 na raty chyba byłbym w stanie dać bo chce coś na lata . Obecny LG 22EN33 mam juz 7 lat i chciałbym by taki nowy tez mi sporo lat wytrzymał. Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 To weź mnie jako przykład dołożenia grosza do nanoips względem ips, na prawdę warto Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 29 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 1 godzinę temu, kozak245 napisał: To weź mnie jako przykład dołożenia grosza do nanoips względem ips, na prawdę warto A ty za ile go kupiles? Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Październik 2020 289 funtów brytyjskich bez żadnej promocji Wtedy lg nanoips który teraz kosztuje 299F kosztował 450F także dopłacać połowę to trochę dużo ale 300zł jak teraz to bez wahania bym dopłacił Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 29 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 zyli 1600 okolo ,rok zdrozal o 200 zl nie licząc promek. Tylko czy raty 0 procent w media expert sa naprawdę 0? Cytuj Link to post Share on other sites
kozak245 45 Napisano 29 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 Nie mam pojęcia, wtedy funt stał poniżej 5zł także nie ok 1350 wyszedł jak dobrze pamiętam. Nie wiem nie brałem nigdy nic na raty w Polsce Cytuj Link to post Share on other sites
krzysiulos 3 Napisano 29 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2021 37 minut temu, kozak245 napisał: Nie mam pojęcia, wtedy funt stał poniżej 5zł także nie ok 1350 wyszedł jak dobrze pamiętam. Nie wiem nie brałem nigdy nic na raty w Polsce aa czyli super cena bo z 600 zł zaoszczedziłes od ceny nominalnej a tutaj by wychodziło ze 200 zł ponizej była promka jakos z tydzien czy dwa tygodnie temu w okolicach 1500 zł ale wtedy jeszcze nie mialem kompa itd. wiec mowie nie biore na razie duzo osob poleca tego Della Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts