under555 10 Napisano 27 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 Hej, mam pytanie bo chcę rozwiać wszystkie wątpliwości Szukam procesora pod moją płytę z370 asrock gaming k6 pod zestaw 16GB DDR4 i docelowo RTX 3070 Chcę tanim kosztem wymienic mojego i5 8600k Co będzie lepsze tylko do grania w 1440p? Z jednej strony cała masa testów mówi,że to bez znaczenia bo te procesory w grach idą podobnie. Gdzieniegdzie znajdę informacje,że np.w AC Valhalla ten HT potrafi się przydać. Jak jest Waszym zdaniem? Ale zaraz za tym mam pytanie ogólnie o podkręcanie ww. procesorów. Wiem,że zarówno jednego jak i drugiego procesora są sztuki selekt i sztuki selekt w drugą stronę czyli z wybitnie słaby potencjałem OC. Ale tak ogólnie Dla tego 9700k można przyjąć (na powietrzu dobrym DH14) te 5Ghz na wszystkich rdzeniach? czy skalp będzie niezbędny? A 9900k? tam to już chyba na pewno 5Ghz nie będzie bo będzie za ciepło prawda? tam skalp byłby już niezbędny, mam rację? Link to post Share on other sites
wrobel_krk 2185 Napisano 27 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 Tu jakbyś użył szukajki mąsz temat: 9900k/9700k lutowane są więc wg mnie sens delida pod 1440p jest tylko jako sztuka dla sztuki. Policzylbym też koszta czy nie lepiej wymienić platformy na 12600k + z690 Link to post Share on other sites
Tiamina 781 Napisano 27 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 9 godzin temu, under555 napisał: Hej, mam pytanie bo chcę rozwiać wszystkie wątpliwości Szukam procesora pod moją płytę z370 asrock gaming k6 pod zestaw 16GB DDR4 i docelowo RTX 3070 Chcę tanim kosztem wymienic mojego i5 8600k Co będzie lepsze tylko do grania w 1440p? Z jednej strony cała masa testów mówi,że to bez znaczenia bo te procesory w grach idą podobnie. Gdzieniegdzie znajdę informacje,że np.w AC Valhalla ten HT potrafi się przydać. Jak jest Waszym zdaniem? Ale zaraz za tym mam pytanie ogólnie o podkręcanie ww. procesorów. Wiem,że zarówno jednego jak i drugiego procesora są sztuki selekt i sztuki selekt w drugą stronę czyli z wybitnie słaby potencjałem OC. Ale tak ogólnie Dla tego 9700k można przyjąć (na powietrzu dobrym DH14) te 5Ghz na wszystkich rdzeniach? czy skalp będzie niezbędny? A 9900k? tam to już chyba na pewno 5Ghz nie będzie bo będzie za ciepło prawda? tam skalp byłby już niezbędny, mam rację? Ile założysz podobnych tematów? to już trzeci. Link to post Share on other sites
Recommended Posts