dshy 0 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Witam Złożyłem na świeżo cały sprzęt dodając tylko leciwą już kartę Radeona. Problem polega na tym że monitor nie otrzymuje sygnału. Cały PC chodzi ,z zasilaniem nie ma żadnego problemu. Co może być tego przyczyna ? Wiem ze ‚F’ u intela oznacza brak karty zintegrowanej. i5 10400f radeon r9 290 tri oc sapphire gigabyte b560 d3h ssd crucial 1t 16 GB goodram 3200 16cl bequiet 500 watt Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13230 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Kabel podłączony do grafiki a nie płyty? Cytuj Link to post Share on other sites
dshy 0 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Tak wszystko podłączone tak jak być powinno. To nie pierwszy PC jakiego skręciłem :) Brat ma ten sam problem i tez na tym samym zestawieniu sprzętowym Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 A sygnały z beepera jakie są? Cytuj Link to post Share on other sites
Robert12345 4 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 coś się ze sobą gryzie Cytuj Link to post Share on other sites
dshy 0 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Nie wydaje żadnych dźwięków. Mysz , klawka sie swieci i w sumie tyle. Tak jakby bootował się normalnie Cytuj Link to post Share on other sites
Robert12345 4 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 chyba karta graficzna jest uszkodzona spróbuj zrestartować bios z plyty głównej Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 21 minut temu, dshy napisał: Tak jakby bootował się normalnie Jakby bootował normalnie to jest jedno piknięcie (o ile masz speakera podłączonego). Jak nie ma żadnych dźwięków to może być coś z mobo albo ram może nie stykać. Cytuj Link to post Share on other sites
dshy 0 Napisano 18 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Karta działa, ram jest dobrze włożony wątpię ze coś jest nie tak z mobo. Mój brat kupił te same podzespoły i tez stoi w tym samym miejscu Jednak nie mam podpiętego speekera, w każdym razie jak go włączę to cały czas działa dopóki nie wyłącze zasilania Cytuj Link to post Share on other sites
sznib 887 Napisano 18 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Cóż, speaker to podstawa w diagnozowaniu błędów rozruchu. To ze się wentylatory kręcą i światełka świecą nie znaczy że system uruchomił się poprawnie. Cytuj Link to post Share on other sites
majster klepka 86 Napisano 19 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2021 (edytowane) Jak nie podłączysz tego spikera i nie posłuchasz o czym pipczy bios to możesz nadal sobie myśleć że wszystko jest wporzątku. W takim razie nadal szukaj światła w ciemności . Albo raz miałem przypadek z płytą MSI że nie uruchamiał się komputer z kartą AMD 560-4GB. Włóż kartę od nvidii powinno się udać u mnie zadziałała. Zainstalowałem najnowszy bios do płyty który miał poprawki związane z portem PCI-e i kartami graficznymi ( stara płyta i radeon 560 nadal nie zupełnie naprawił problem ale chociaż komputer z systemem się włącza i działa ). Edytowane 19 Listopada 2021 przez majster klepka Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts