jirajamgo 0 Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Jak w tytule, kupiłem sobie głośniki creative t5900 i integre mam słabą jednak. Mam starego sound blastera z przednim panelem, kiedyś go używałem i karta robiła robotę z kinem domowym. Adapter to koszt 40zł a nowa karta 160zł i tu się zastanawiam co lepsze? Jak stara by bezproblemowo działała to był bym za adapterem. Edytowane 12 Listopada 2021 przez jirajamgo Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Do tych głośników nie potrzeba karty dźwiękowej, integra wystarczy. 12 minut temu, jirajamgo napisał: i karta robiła robotę z kinem domowym. Czyli dokładnie? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
jirajamgo 0 Napisano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Tylko tam nie ma żadnych ustawień choćby basów. Głównie to mnie pod nową forze interesuje zrobić aby był dobry bas dźwięków silnika itp. Głośniki kupiłem za 90zł w dobrym stanie. Jak się nie spełnią oczekiwań z kartą dźwiękową to zainwestuję w coś lepszego i tyle. A te opchne dalej. Dokładnie to można było sobie ustawić wszystko, bass był przyjemny. Jakimś melomanem znowu też nie jestem. Pamiętam że ostatnio tej karty używałem z 7 lat temu, podłączyłem głośniki wyciągnięte z tv bezpośrednio do przedniego panelu i dźwięk również zachwycał i był fajny bass. Karta to sound blaster live sb0060 + panel sb0010. Sterowniki są do tego od kx, kiedyś je używałem. Edytowane 12 Listopada 2021 przez jirajamgo Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 No jak chcesz mieć cieplejszy,bardziej basowy dźwięk to jeszcze rozumiem. Pokombinuj tą starą kartą i adapterem. Nie ma sensu kupować coś droższego, aczkolwiek nie wiem jak tą kompatybilnością będzie. Cytuj Link to post Share on other sites
jirajamgo 0 Napisano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Na elektrodzie już znalazłem że z W10 śmigają sterowniki KX. Cytuj Link to post Share on other sites
jakub1t 1684 Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 (edytowane) Sterowniki alternatywne śmigają , sam używałem często . Karta przy tych głośnikach różnicy nie zrobi oprócz korektora . Ale jeśli korzystasz z przyzwoitych słuchawek to już różnice powinieneś usłyszeć . Chcesz to na próbę nagraj sobie softwarowy korektor np fxsound . Edytowane 12 Listopada 2021 przez jakub1t Cytuj Link to post Share on other sites
jirajamgo 0 Napisano 12 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Płytę mam Gigabyte B450M DS3H więc tam też Integra nie jest wysokich lotów. Protestuję ten korektor FXsound ale i tak zakupie adapter. Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 12 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2021 Masz do wyboru jeszcze Razer Surround . Cytuj Link to post Share on other sites
jirajamgo 0 Napisano 13 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2021 (edytowane) Jeszcze jedna sprawa, mam subwoofer z kina domowego on ma 8 ohm (multimetr pokazuje 7.1 ohm) a w creative jest 4 ohm. Mogę go normalnie podłączyć bez obaw? Zrobił bym sobie wyjście na tylnym panelu i go podłączył zamiast tego od creative. Edytowane 13 Listopada 2021 przez jirajamgo Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts