buchu300 1 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Cześć wszystkim, mam mały problem Gdy włączam grę, nie ważne jaką, czy to ze Steama, czy z Uplay, to mój internet całkowicie zwalnia. Odpalając speedtest.pl z włączoną grą, prędkości sięgają maksymalnie 10Mb/s, a gdy nawet podczas testu wyjdę z gry, to wartość dosłownie w sekundzie wzrasta spowrotem do stabilnego 450Mb/s. Gdy gra jest włączona, to nie zużywa internetu (sprawdziłem to w Menedżerze zadań), zużycie sieci pokazuje na 0% i przy odpalonym speed teście wartość wzrasta maksymalnie do 9%, a gdy wyłączę gre to spowrotem osiąga 90/100% użycia sieci. Czego to może być wina? Nie mogę komunikować się z nikim jak gram, a co dopiero udostępniać ekran. Próbowałem aplikacji Netcut, ale nie pokazuje żadnych ponadplanowych ruchów w sieci. Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Czy masz dostęp do routera? Jeśli tak to podaj model, jeśli nie to zgłoś do operatora. 1 Link to post Share on other sites
Rozwiązanie Withir 3 Napisano 2 Listopada 2021 Rozwiązanie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Jeśli grasz na laptopie to możliwe, że oprogramowanie laptopa ogranicza przepustowość. U mnie w laptopie lenovo tak się dzieje gdy w aplikacji Lenovo Vantage mam włączone załączone "wspomaganie sieci" wtedy wszystkie inne aplikacje mają przycięty ostro transfer, żęby nie wpływać na ping. Można je dodać do wyjątków lub kompletnie wyłączy funkcję. 1 1 Link to post Share on other sites
buchu300 1 Napisano 2 Listopada 2021 Autor Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 3 godziny temu, Withir napisał: Jeśli grasz na laptopie to możliwe, że oprogramowanie laptopa ogranicza przepustowość. U mnie w laptopie lenovo tak się dzieje gdy w aplikacji Lenovo Vantage mam włączone załączone "wspomaganie sieci" wtedy wszystkie inne aplikacje mają przycięty ostro transfer, żęby nie wpływać na ping. Można je dodać do wyjątków lub kompletnie wyłączy funkcję. To było dokładnie to.. Dziękuję ślicznie za pomoc Link to post Share on other sites
zbiku90 3659 Napisano 2 Listopada 2021 Udostępnij Napisano 2 Listopada 2021 Wydawało mi się że to może być WMM na routerze, ale jednak patologiczne sterowniki sieciówki uszczęśliwiające użytkownika na siłę 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts