Skocz do zawartości

Gdy gra jest włączona, internet zwalnia

Idź do rozwiązania Problem ogarnięty przez Withir,

Recommended Posts

Cześć wszystkim, mam mały problem

Gdy włączam grę, nie ważne jaką, czy to ze Steama, czy z Uplay, to mój internet całkowicie zwalnia. Odpalając speedtest.pl z włączoną grą, prędkości sięgają maksymalnie 10Mb/s, a gdy nawet podczas testu wyjdę z gry, to wartość dosłownie w sekundzie wzrasta spowrotem do stabilnego 450Mb/s.

Gdy gra jest włączona, to nie zużywa internetu (sprawdziłem to w Menedżerze zadań), zużycie sieci pokazuje na 0% i przy odpalonym speed teście wartość wzrasta maksymalnie do 9%, a gdy wyłączę gre to spowrotem osiąga 90/100% użycia sieci.

Czego to może być wina? Nie mogę komunikować się z nikim jak gram, a co dopiero udostępniać ekran.

Próbowałem aplikacji Netcut, ale nie pokazuje żadnych ponadplanowych ruchów w sieci.

• Rozwiązanie

Jeśli grasz na laptopie to możliwe, że oprogramowanie laptopa ogranicza przepustowość. U mnie w laptopie lenovo tak się dzieje gdy w aplikacji Lenovo Vantage mam włączone  załączone "wspomaganie sieci" wtedy wszystkie inne aplikacje mają przycięty ostro transfer, żęby nie wpływać na ping. Można je dodać do wyjątków lub kompletnie wyłączy funkcję.

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
3 godziny temu, Withir napisał:

Jeśli grasz na laptopie to możliwe, że oprogramowanie laptopa ogranicza przepustowość. U mnie w laptopie lenovo tak się dzieje gdy w aplikacji Lenovo Vantage mam włączone  załączone "wspomaganie sieci" wtedy wszystkie inne aplikacje mają przycięty ostro transfer, żęby nie wpływać na ping. Można je dodać do wyjątków lub kompletnie wyłączy funkcję.

To było dokładnie to.. Dziękuję ślicznie za pomoc :)

• worm zamknął ten temat
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...