Skocz do zawartości

[MULTI] METRO - seria

Metro Exodus  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      0
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Min. Framerate: 8.60 fps na sli 670 dobre :D

Nawet na dwóch HD 7990 w Cross Fire nie będzie więcej niż 12 kl/s .Taki już urok niektórych benchmarków  :menda:  W samej grze jest zupełnie inaczej jeśli chodzi o minimalny freamate :D

Eee tam mam kuzyna ktory ma 22 lata i Doom-3 sie boi powaznie;)

Doom'a 3 przechodziłem mając 25 lat i kilka razy przerywałem grę bo poziom adrenaliny, napięcia i wreszcie strachu momentami mnie przerastał. Grę oczywiście wraz z dodatkami przeszedłem i chwalę sobie bardzo - niemniej potrafiła porządnie "wejść" na psyche. 

Mnie jakoś bardziej wystraszyła dwójka. Pamiętam jak siedzieliśmy w 3 chłopa i graliśmy po 10 minut, na zmianę, kampanię Marines. Zjarani jak prosiaki. Kilka razy mało zawału nie dostałem :P

Uff, gierka zakupiona, jestem oczarowany, czuć nextgen, przy wyjściu na bagna, gdzie schowałem się do stacji benzynowej przed demonem a on lądując ochlapał mi maskę gazową błotem i strzeliłem i krew prysnęła na szybkę, przetarłem to ręką i się rozmazała ta breja na masce a zegarek zaczął pikać że kończy się filtr, ciary mi szły po plecach, niesamowite przeżycie i śmiem twierdzić że nie grałem daaawno jeśli w ogóle w coś tak przesiąkniętego klimatem, klimat jest tak ciężki i gęsty że można go wziąć do ręki niemalże, grafika przepiękna, nie ma słabych tekstur, ani kanciastych modeli, a same stacje gdzie ludzie żyją, jedzą, chleją, prostytutki się kręcą, no szok normalnie!! 

gram na domyślnych ustawieniach czyli SSAA off, oraz tesselacja medium to jedyne co obciąłem z detali, nie ma spadków poniżej 40 fps, noo może sporadycznie, ale myślę że to też nie wina grafy bo zużycie nie przekracza 92% i nowe sterowniki to naprawią, ew następny patch, miód malina i orzeszki::) panie i panowie brać i grać!! 

Warto

nie warto bo to kontynuacja historii z 1 części. poza tym jedynka jest naprawdę dobrą i wciągającą grą. nie rozumiem jak można nie było lubić jedynki i zachwycać się 2ką. chore!

Żeby grać w Metro LL trzeba przejść Metro 2033 lub przeczytać 1 część książki (polecam to 2 bo da to więcej frajdy).

Ja osobiście przeszedłem "na tę chwilę" wszystkie części na Ranger Hardcore i na wszystkich zakończeniach i wszystkie książki...

I widzę pewien wątek, który może być poświęcony trzeciej części (Metro 2034 [książka]), a konkretnie powrót Huntera... Ale kto chce niech sobie dalej ksiazke przeczyta! ;p