Skocz do zawartości

[MULTI] METRO - seria

Metro Exodus  

6 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy warto zagrać/kupić (opinie graczy)?

• trzeba zagrać, tytuł zasługujący na miano gry roku
      0
    • solidna pozycja, zapewnia świetną zabawę na długie godziny, posiada minimalne błędy
    • ciekawa pozycja ale sporo jej jeszcze brakuje do ideału
    • można zagrać ale niekoniecznie, pozycja skierowana głównie do fanów gatunku/klimatu
      0
    • zdecydowanie nie, gra nie miała prawa wyjść
      0

Recommended Posts

Są tu jacyś z GTX'em 680? Ja osobiście mam teraz ustawione tekstury na wysokie (te prawie najwyższe) SSAA wyłączone, filtrowanie na x16, rozmycie na normalnym no i stałe 60 fpsów, chociaż denerwuje mnie, że potrafi czasami klatkować (najczęściej jak się jest na powierzchni). Geforce Experince mi proponuje tekstury na maksa ustawić, ale jak dla mnie to nie jest zupełnie płynna gra.

Wie ktoś czy ten nowy update coś zmienia dla kart nividii?

Co prawda po wgraniu patch'a gra działa zdecydowanie lepiej, ale skoro u mnie, na 7970, średnia ilość fps'ów oscyluje w granicach 40-50, to na karcie, która jest ponad dwa razy słabsza, granie na very high raczej nie może być znośne.

Kolego, ale patch najwidoczniej nie załatwia całej sprawy i jest więcej na rzeczy... ja mówię co widzę.. i u mnie w 1680x1050 SSAAxOFF - Tess najwyższa i Jakość najwyższa śmiga od 40-80fps ;)

wiesz, dla mnie nie ma problemu jeżeli jest 30-29 fps, to dla mało wymagającego gracza jakim jestem jest dobra płynność, ale najważniejsze że patch naprawił te spadki do 15 albo i mniej klatek, bo sie grać nie dało, już nie chodzi o to że cięło, bo to bym przeżył jakby to było gdzieś w spokojnym momencie, ale podczas zadymy nie szło przycelować i to realnie psuło rozgrywke:)

Są tu jacyś z GTX'em 680? Ja osobiście mam teraz ustawione tekstury na wysokie (te prawie najwyższe) SSAA wyłączone, filtrowanie na x16, rozmycie na normalnym no i stałe 60 fpsów, chociaż denerwuje mnie, że potrafi czasami klatkować

W tej grze nie zauważyłem ustawienia tekstur, jest do ustawienia teselacja i ustawienie ogólnej jakości gry. Sama gra nie zjada chyba nawet 1GB Vramu, więc tekstury to na pewno nie problem. Z wszystkim na max oprócz physx i SSAA mam 65-80 fps i 50 min. w 1920x1200p na tych dedkowanych setrownikach dla metra, z włączonym physx jest 10 fps mniej natomiast w samym benchmarku 52fps (jest on bardzo wymagajacy, jest tob ardziej stres test). Z tym klatkowaniem to może chodzi ci o mikoprzycięcia. W tescie na guru3d pisali że są obecnie na każdej karcie, choć szczerze mówiąc według mnie nie ma problemu grać, ja tam ich za bardzo nie zauważam i zresztą z tego co czytam ludzie na guru3d (posiadacze 670/680) też nie piszą o nich, sam fps jest bardzo wysoki jak na tak wyglądajacą gre, nie ma opóźnień przy ruchu postacią a więcej mi już nie potrzeba.

Edytowane przez kapral.hicks

W 1080p wygląda pięknie na wymaksowanych detalach nawet bez SSAA i teselacji. Mam pytanie do graczy czy widzicie żeby to SSAA x0,5 coś dawało w porównaniu do OFF??, bo już przy 2x widać efekty konkretne. :D

Edytowane przez sowix71

SSAA jest generalnie funkcją, która zabija każdą grę. Pierwszy raz miałem styczność z tą opcją w Train Simulator 2012 i pamiętam jak zabiło to moje 560Ti pod względem wydajności. :)

SSAA generalnie nie daje takiej poprawy względem MSAA żeby warto było w ogóle rozważać włączanie go. 2-krotny SSAA w dużym uproszczeniu zachowuje się jakbyście grali na podwojonej rozdzielczości monitora (w odniesieniu do wpływu na wydajność). O 4 czy ośmiokrotnym nie ma już w ogóle co mówić. Moim zdaniem różnica w wyglądzie w stosunku do MSAA nie warta włączania opcji i nerwów z tym związanych. ;) A performance zabije zawsze.

• Popieram 1