Skocz do zawartości

Crash każdej gry na dobrym sprzęcie

Recommended Posts

Witam, od kilku miesięcy mam problem z komputerem. W kwietniu tego roku robiłem format dysków i instalowałem windowsa na nowym ssd (wcześniej miałem na hdd) i od tamtej pory każda gra mi się wyłącza po kilku godzinach a czasami nawet po kilku minutach (nieraz jeszcze w trakcie ładowania). Czasami pojawia się jakiś błąd z np. błędem uruchomienia a innym razem nie ma żadnego okna. Przez kilka dni wywalało mi blue screena nawet podczas oglądania filmów na internecie potem przez trochę było dobrze zero crashy ale teraz wróciły. Dodam też, że kiedy miałem windowsa na hdd nigdy nie miałem żadnych problemów z grami czy innymi programami.

Mój Komputer:

- gtx 1660ti oc

- amd ryzen 5 1600x

- 16gb ram 2666mhz (2x8)

- płyta główna asrock b450m steel legend

- dyski: hdd toshipa p300 1tb oraz ssd Crucial 240GB BX500

- zasilacz corsair cx650f z rgb 650W

Znajomi mówili mi, że to może być wina karty graficznej (zakupiona w styczniu 2020r.).

Niektóre crashe są poprzedzone jakby szachownicą (białe kwadraty porozrzucane po ekranie) a inne ścinką na parę sekund.

Czy ktoś wie czym to może być spowodowane? Możliwe że to wina dysku na którym znajduje się windows?

Edytowane przez RecDule

Takie pytanie: jak instalowałeś Windowsa odłączyłeś dysk HDD? Usuń sterowniki do karty graficznej za pomocą DDU i zainstaluj ponownie. Jeżeli nadal będą problemy możliwe, że grafa pada. Warto by było ją sprawdzić w innym komputerze. 

Dysku nie odłączałem a co do sterowników to już kiedyś tak próbowałem i nie było zmian. Próbowałem jeszcze pobrać stare sterowniki sprzed roku ale też niewiele się zmieniło.

Po tym jak gra mi się wyłączyła sprawdziłem w podglądzie zdarzeń czym to mogło być spowodowane https://ibb.co/jk3jPvt kiedyś też to sprawdzałem w przypadku innej gry i błąd powodował również ten moduł tj. nvwgf2umx.dll. Coś da rade z tym zrobić?

Edytowane przez RecDule
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...