reker 0 Napisano 17 Września 2021 Udostępnij Napisano 17 Września 2021 czesc mam problem z klawiatura mechaniczna genesis thor 300 tkl gdy wciskam poszczegolne przyciski np: spacje i w to w pewnym momencie mi przerywa i po kilkunastu kliknieciach albo ulozenia inaczej palca np bardziej do lewej strony to wtedy przycisk zaczyna dzialac moze ktos pomoc? Cytuj Link to post Share on other sites
Bastazar 129 Napisano 18 Września 2021 Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Może trzeba przeczyścić mikrostyki w przełącznikach. Odłączasz klawiaturę, zdejmujesz szwankujące przyciski i najlepiej izopropanolem w sprayu psikasz do wciśniętego przełącznika. Później naciskasz go kilka chwil, raz szybciej, raz wolniej, raz mocno, raz lekko itp. Po wszystkim najlepiej zostawić klawiaturę na noc do odparowania. U mnie pomogło już kilka razy. Mimo, że nie jem ani nie piję przy klawiaturze, to być może jakieś zanieczyszczenia jednak tam docierają, więc już 2-3 razy na przestrzeni kilku lat tak czyściłem i klawiatura działa dalej. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts